Menu

Fantastický tvarohovo-jahodový dort: Bez mouky, zbytečného cukru, bez pečení a pro všechny mlsné jazýčky!

Jahody, jahody, jahody… Pokud neradi kupujete ty z obchodu, věřím, že se u Vás najde alespoň jeden kompot s tímto úžasným červeným ovocem. Pokud máte navíc rádi spojení tvarohu a ovoce, čtete správný článek. Dnes tu pro Vás máme tento skvělý recept.

torta2Co budete potřebovat?

  • 500 gramů jemného tvarohu
  • 2 lžíce másla
  • 3 až 4 lžíce vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balíček želatiny
  • 300 gramů jahod

Dále budete potřebovat:

  • 1 balíček jahodové želatiny
  • 250 ml vody
  • 300 gramů jahod

Jak na to?

Dort bude „odpočívat“ v kulaté formě, takže si ji připravíme. V misce si vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a žloutkem. Přidáme želatinu přesně podle návodu na obalu a na závěr i tvaroh. Tvarohovou hmotu následně navrstvíme do formy a na vrch přidáme čerstvé jahůdky nebo ty z kompotu. Celou formu vložíme na hodinu do chladničky.

torta4Mezitím si v misce rozmixujeme na kaši jahody. V hrnci si rozmícháme želatinu s vodou a když bude hmota hotová, přidáme ji k rozmixovaným jahodám. Takové jahodové pyré nakonec dáme na vrch dortu, resp. na vrch tvarohové hmoty a necháme přes noc odpočívat v chladničce. Potom podáváme.

torta1Dobrou chuť!

Halušky nemusí být jen klasikou – co takto přidat do nich tavený sýr místo brambor

RECEPTY
Halušky jsou národním jídlem na Slovensku, ale v Čechách je také lidé znají více než dobře. Dnes tu máme vynikající…

Kakaový dortík bude chutnat každému, i když je bez cukru, protože je zdravý a plný ovoce

RECEPTY
Tento dortík, kterým Vám dnes představíme je lahodný a kromě toho si ho každý může dopřát bez výčitek, že přibere,…

Saláty z pekingského zelí – výborně chutnají a navíc jejich konzumací děláme něco pro své zdraví

RECEPTY
Pekingské zelí, které někdo možná zná i pod jménem „petsai“, jak je patrné, pochází z Číny, přičemž poprvé se o něm…

Domácí chleba z hrnce – dokáže si ho vyrobit i ten, kdo nemá moc zkušeností v kuchyni

RECEPTY
Jistě má chleba rád každý a dnes tu máme vynikající recept na ten domácí pro každého, kdo si není úplně…

Chléb z obchodu vždy během 1 dne ztvrdne… Pak jsem ale objevila recept na tento lahodný domácí chléb, který vydrží čerstvý celou věčnost!

RECEPTY
Pokaždé, když si koupím v obchodě čerstvý chléb, ještě téhož večera začíná tvrdnout. Ráno ke snídani je již pak nepoživatelný.…

Plněné brambory trochu jinak – vyzkoušejte tento vynikající pokrm, který máte hotový raz dva!

RECEPTY
Toto jídlo je opravdu skvělé! Nejen, že je velice zdravé, je také opravdu jednoduché a zároveň neobvyklé. I když se vám…

Jednoduché halušky, které zvládnete opravdu rychle! Jsou podle výtečného maďarského receptu.

RECEPTY
Tuto verzi halušek zvolím vždy, když nemám čas na klasické halušky, a nebo i když zkrátka jen chvátám a potřebuji…

Rádi vzpomínáte na svou babičku? Tato famózní tukožroutská Fazolová polévka Vám ji připomene!

RECEPTY
Kdo by nemiloval fazolovou polévku, že? Všichni však víme, že je řeč o té husté, kvalitní tukožroutské polévce, která zasytí…

Babička mi konečně prozradila recept na její úžasně jemný jablečný štrůdl!

RECEPTY
Celé dětství (a vlastně i část dospělosti) jsem přemýšlela, jaktože štrůdl od babičky chutná tak moc jinak, ale 100x lépe…

Chcete jíst zdravě, ale nedokážete si představit život bez koblih? Nezoufejte! Tyto koblihy nejsou jako většina nasáknuté olejem, a proto si je můžete dopřát i během diety.

RECEPTY
Tyto koblihy jsou opravdu dobrota! Jsou krásně nadýchané a měkké a tak dobré! A co je nejlepší, nejsou vůbec mastné,…