Fantastický tvarohovo-jahodový dort: Bez mouky, zbytečného cukru, bez pečení a pro všechny mlsné jazýčky!

Jahody, jahody, jahody… Pokud neradi kupujete ty z obchodu, věřím, že se u Vás najde alespoň jeden kompot s tímto úžasným červeným ovocem. Pokud máte navíc rádi spojení tvarohu a ovoce, čtete správný článek. Dnes tu pro Vás máme tento skvělý recept.

torta2[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 500 gramů jemného tvarohu
  • 2 lžíce másla
  • 3 až 4 lžíce vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 balíček želatiny
  • 300 gramů jahod

Dále budete potřebovat:

  • 1 balíček jahodové želatiny
  • 250 ml vody
  • 300 gramů jahod

Jak na to?

Dort bude „odpočívat“ v kulaté formě, takže si ji připravíme. V misce si vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a žloutkem. Přidáme želatinu přesně podle návodu na obalu a na závěr i tvaroh. Tvarohovou hmotu následně navrstvíme do formy a na vrch přidáme čerstvé jahůdky nebo ty z kompotu. Celou formu vložíme na hodinu do chladničky.

Čtěte také: Tvar břicha dokáže odhalit, proč přibíráte na váze. Není to vždy jen o vašem jídelníčku. Postavte se k zrcadlu a podívejte se, jakému tvaru vaše postava odpovídá nejvíce. Tomu je třeba přizpůsobit změny

torta4[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Mezitím si v misce rozmixujeme na kaši jahody. V hrnci si rozmícháme želatinu s vodou a když bude hmota hotová, přidáme ji k rozmixovaným jahodám. Takové jahodové pyré nakonec dáme na vrch dortu, resp. na vrch tvarohové hmoty a necháme přes noc odpočívat v chladničce. Potom podáváme.

torta1Dobrou chuť!