Nakládaná rajčata jsou zajímavou možností, jak si vychutnat tuto oblíbenou zeleninu. Alespoň jednou si je připravte a zjistíte, že jsou naprosto vynikající. Pikantní korejská rajčata jsou pochoutkou v asijských zemích, ale pochutnáte si na ně i tady u nás. Navíc na ně nepotřebujete nic exotického. Musíte jen smíchat správný poměr pár ingrediencí a pochutnat si na výsledku.
Co budete potřebovat?
Pouhých 8 ingrediencí a koření vám postačí k tomu, abyste si pořádně pochutnali na nakládaných rajčatech. Feferonky přináší jejich pikantní chuť, takže pokud patříte mezi fanoušky této pálivé zeleniny, tento recept vám bude zaručeně chutnat. Podívejme se, co potřebujete na výrobu pikantních rajčat:
- rajčata – 2 kg,
- paprika – 4 ks,
- feferonky – 2 ks,
- česnek – 2 hlavy,
- cukr – 100 gramů,
- olej – 100 ml,
- sůl – 2 lžíce,
- ocet (9%) – 100 ml,
- bazalka – podle chuti,
- kopr – podle chuti,
- čerstvá petržel – podle chuti.
Pracovní postup
Rajčata opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na půlky. Česnek, papriku, petržel a kopr rozemelte v mlýnku na maso. Jestli ho nemáte, můžete použít kuchyňského robota, mixér nebo všechno velmi jemně nakrájejte. Všechno promíchejte. Do třílitrové sklenice vyskládejte poloviny rajčat a zalijte je připraveným dresinkem. Zalijte zbytek vařící vodou až po hrdlo sklenice. Přidejte ocet, olej, cukr a sůl. Jakmile budete mít sklenice takto připravené, máte téměř hotovo.
Sklenice pevně uzavřete uzávěrem nebo víčkem. Otočte sklenice dnem vzhůru a nechte je tímto způsobem jeden den odstát. Po jediném dni si můžete pochutnat na lahodných rajčatech. Nemusíte čekat dlouhou dobu a zároveň můžete nechat sklenice uložené v chladu a tmě po dlouhou dobu. Díky vařící vodě a správném postupu bude zelenina zavařené. Pokud máte sklenici čistou a sterilní, zelenina vám v ní vydrží po dlouhou dobu.