David Hampl
27 května, 2019

Léto se blíží a to samozřejmě znamená, že budete hledat různé možnosti toho, jak se ochladit. Typickým a nejznámějším lákadlem je samozřejmě zmrzlina. Pro tu si můžete dojít do stánku, a to jak na kopečkovou, tak i točenou. Nutno však říci, že její kvality nebudou dosahovat té, kterou si připravíte doma. Je to proto, že mnoho stánků přípravu šidí a používá chemii. A to se jasně podepíše také na chuti. Proto je dobré dát těmto možnostem sbohem a připravit si zmrzlinu doma. Jak na to? je to hračka.

Stačí vám jenom 3 ingredience

Velkým unikátem daného postupu je rozhodně to, že vám stačí pouze 3 ingredience. Už to jasně ukazuje, že se nemusíte bát jakýchkoliv složitostí a domácí zmrzlina pro vás bude opravdovou hračkou. Co si tedy připravit, abyste měli vše potřebné?

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Jak můžete na seznamu surovin vidět, jsou opravdu jenom tři. Zapomínat nelze také na to, že místo vanilkového extraktu můžete v budoucnu použít jakýkoliv jiný. Podle našeho receptu bude vytvořena domácí vanilková zmrzlina, ale když budete chtít v budoucnu jakoukoliv jinou, tak to určitě není žádným problémem. Právě naopak.

Důležité je správně zpracovat smetanu

Smetana je základ. Už když ji kupujete je vhodné hledět na to, aby byla pokud možno kvalitní a aby měla co největší podíl tuku. Díky tomu se nemusíte obávat výsledku. Také je třeba zajistit, že s ní budete správně pracovat. Myslete na to, že smetana by měla být pokud možno výrazně podchlazená. Pokud máte tu možnost, dejte ji do lednice vychladit na jeden stupeň Celsia. To je teplota, která je na přípravu ideální.

Jak na přípravu domácí vanilkové zmrzliny?

Je smetana připravena? Pokud ano, je to dále skutečně hračka. Nejprve v ní rozpustíte ingredience v podobě cukru a vanilkového extraktu. Dále už stačí vzít jenom výkonný mixér a smetanu šlehat. Určitě pamatujte na to, že budete potřebovat minimálně 5 minut vašeho času, než se vám podaří dosáhnout požadované konzistence. Ideální je taková, kdy se na samotném povrchu šlehané smetany začne tvořit větší množství pěny. To je signál, že máte hotovo.

Na noc do lednice

Jak postupovat dále? Samozřejmě tak, že dáte svou vyšlehanou domácí vanilkovou zmrzlinu do mrazáku. Ideální je její umístění do větší nádoby, ze které budete následně vždy brát tolik, na kolik budete mít chuť. A jak dlouho by měla být domácí zmrzlina v lednici? Ideální je nechat ji zde minimálně přes noc. Roli samozřejmě má také výkon vašeho mrazáku. Ostatně vhodnou konzistenci poznáte sami, jelikož zmrzlinu jenom těžko jíte poprvé v životě, je to tak?

Sdílejte článek