Babiččin tajný recept na Ledové kostky se smetanovým krémem a čokoládovou polevou! Pochutná si opravdu každý

Další ze série jednoduchých dezertů, po kterých se doma jenom zapráší, je tady. Tentokrát variace na oblíbené Míša řezy, které si získaly srdce stovek českých rodin. Nebo je snad neznáte? Tak se pojďte inspirovat, povíme vám, jak na ně. A nebojte se, budou hotové za pár minut a než se upečou, můžete si třeba nalakovat nehty,

Čokoláda, tvaroh a zakysaná smetana, to jsou suroviny, které samy o sobě nemohou nikoho zklamat a zaručují jistý úspěch. Také zbytek surovin má každá správná hospodyňka ve spíži, takže nemusíte kvůli tomuhle pečení dělat žádný zvláštní nákup. To zase ocení vaše peněženka.

Budete potřebovat:

Na těsto

  • 8 vrchovatých polévkových lžic mouky
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic mléka
  • 6 polévkových lžic oleje
  • 100 g rozinek
  • půl kávové lžičky prášku do pečiva

Na náplň

  • 300 g tvarohu
  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 g másla
  • 3 lžičky moučkového cukru
  • strouhaná kůra z jednoho citronu

Na polevu

  • 100 g oblíbené mléčné nebo hořké čokolády
  • 2 – 3 polévkové lžíce mléka

Postup práce:

Do velké mísy rozklepněte vajíčka, přidejte mléko, olej a dobře promíchejte. Můžete si pomoci i kuchyňským robotem. Pokud jej nemáte, žádný strach, jde to dobře i ručně. Pak přidejte rozinky a postupně přisypávejte mouku, kterou opět důkladně promíchejte, aby ve hmotě nebyly hrudky.

Čtěte také: Tohle je 15 nejúžasnějších na světě, které musíš vidět!

Plech vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C zhruba 30 minut.

Mezitím smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, máslem, moučkovým cukrem a citronovou kůrou a umixujte do hladké, jednolité konzistence. Poté, co upečený korpus trochu zchladne, rovnoměrně jeho povrch potřete krémem a dejte na pár minut do lednice ztuhnout. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smíchejte s trochou mléka, aby se vytvořila lesklá, hladká poleva. Vyjměte dort z lednice a jeho povrch zalijte čokoládou. Pokud chcete, můžete jej posypat nějakým cukrářským zdobením. Pak znovu vraťte do lednice a nechte odpočívat nejlépe přes noc.