Babiččina vajíčková pomazánka s tajnou ingrediencí, která vám poblázní chuťové buňky. Každý po mě chce recept, dnes ho dávám i vám

Saláty jsou populárním a vděčným jídlem. Máme na mysli hlavně ty majonézové, ke kterým si vezmeme kousek čerstvého rohlíku a za pár korun se královsky najíme. Pokud už máte dost klasiky, jako je třeba vlašák nebo pochoutkový salát, zkuste něco nového. Skvělý vaječný salát s cibulí, která je nejenom lahodný, ale budete ho mít hotový za pár minut.

Začínáme vejci a cibulí

Čím také jiným začít, když se jedná o vaječný salát právě s cibulí. Základem jsou vejce, která je třeba nejprve uvařit na tvrdo. Postačí doba vaření kolem 10 minut. Když jsou uvařeny, tak je dejte co nejrychleji zchladit. Buď do ledové vody, nebo do lednice, ale i do mrazáku. V době, kdy chladnou si můžete připravit cibuli. Tu klasicky oloupejte a následně nakrájejte spíše nadrobno. Nasypte ji do mísy a můžete si vzít studená vejce. Ty nejprve oloupejte a poté je buď nakrájejte, nebo je můžete nastrouhat na hrubém struhadle. V budoucnu se nemusíte bát experimentovat a přidat třeba i trochu chilli, nebo jiných bylinek. Rozhodně tomu neuškodíte.

Připravte si zálivku

Ta nebude jenom z majonézy, jak je dnes u většiny salátů zvykem. Ta zde sice také nechybí, ale dále zálivka obsahuje také zakysanou smetanu a hořčici. Uvidíte, že tato kombinace tří ingrediencí dokáže vytvořit velmi unikátní chuť, kterou musíte milovat. Smíchejte je dohromady a dochuťte je solí a pepřem. Ochutnejte a pokud jste spokojeni, jděte na další krok. Pokud ne, máte možnost vše ještě doladit.

Čtěte také: Byla jsem trochu zmatená, když jsem viděla souseda, jak zapichuje do země staré deštníky. Když jsem ale viděla výsledek, nemohla jsem uvěřit svým vlastním očím!

Nyní vše zamíchejte

Obě hlavní složky máte hotové, a tak se můžete pustit do jejich smíchání. Myslete na důkladnost, ale také na šetrnost, aby si hlavně vajíčka zachovala svůj tvar, stejně jako svou konzistenci. Když máte hotovo, můžete buď hned ochutnat, nebo můžete dát svůj vajíčkový salát minimálně na hodinu do lednice. Tutu možnost doporučujeme, jelikož se skvěle uleží a bude chutnat podstatně lépe. Zkuste to a uvidíte sami.