Babiččiny plněné bochánky strčí do kapsy jakékoliv buchty. Tenhle recept musíte povinně vyzkoušet

Máte chuť na něco sladkého, ale absolutně nevíte, co si dát? Žádné kupované sladkosti plné chemie a přidaných cukrů nechcete a raději byste vyzkoušeli něco domácího? Co takhle pravé české buchty? Že jste je měli minulou neděli? V tom případě máme řešení, které vás uspokojí možná více než české buchty. Tímto řešením jsou stále populárnější kifliki. Že nevíte, o co se jedná? Dnes se to dozvíte a zároveň se dozvíte, jak si je připravit. Rázem zjistíte, že takovou dobrotu jste už dlouho neměli. Jdeme tedy na to, ať si brzy můžete užívat sladké chuti.

České buchty v pozadí

Kifliki jsou chutné sladké pečivo, které pochází s Ukrajiny. Sladká chuť, lahodná vůně, jemnost a jednoduchá a rychlá příprava jsou v tomto směru zaručeny. Nečekejte už ani minutu a pusťte se do přípravy. Kdyby se vám to nedej bože nepodařilo nebo vám snad kifliki nechutnaly, vždy se můžete vrátit zpět k českým buchtám. To se ale zřejmě nestane, protože právě české buchty jsou kvůli báječnosti kifliků stahovány do pozadí. Z ukrajinské sladkosti se tak stává jejich perfektní alternativa.

Potřebné suroviny

K výrobě výborných domácích kifliků budete potřebovat samozřejmě určité ingredience. Jste-li rozhodnuti si je připravit, nachystejte si následující materiál: 500 g pšeničné mouky, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce cukru, 4 vejce, 100 g moučkového cukru, 300 g másla, 250 g vlašských ořechů a špetku soli. Příprava je snadná.

Čtěte také: 7 úžasných tajemství, jak dosáhnout krásné a hladké pokožky! Od té doby jsem celulitidu už neviděla! Řekněte jí také jednou provždy sbohem!

Těsto, náplň, rohlíčky

Z výše uvedených ingrediencí vytvořte prvně těsto, které bude sloužit jako základ. Těsto připravte klasickým způsobem z másla, žloutků, cukru a soli. Tuto směs vyšlehejte do vláčné hladké hmoty. Do ní vmíchejte zakysanou smetanu a mouku. Vznikne krásné a nelepivé těsto, které pořádně vyválejte do kulata (několik placek). Každou placku potřete máslem a naskládejte je na sebe (mezi každou vložte potravinovou folii) a dejte na 40 minut do lednice. Náplň uděláte z nasekaných ořechů a sněhu (z bílků). Na každou placku dejte náplň a udělejte z ní rohlíček. Rohlíčky dejte na plech a pečte při 180 °C 40 minut. Hotovo.