Babička mě naučila tento recept na posílení imunity. Už od dětství neznám, co je to nemoc!

 

I když jsou třeskuté mrazy nenávratně za námi a my si užíváme slunečné dny a lehké letní oblečení, nesmíme podcenit chladnější večery. V kombinaci s oslabenou imunitou si můžeme koledovat o pořádné nachlazení, které nepotěší nikoho z nás. Pokud nemáte zájem trávit dny v posteli s plným nosem či horečkou, dodejte svému tělu bohatou nadílku vitamínů a cenných živin. Na pomoc přichází účinný recept s využitím dýně.

Dýni se většina lidí automaticky spojuje se zahuštěním omáčky a o její nesmírně pozitivních účincích ví jen málokdo. Dužnina tykve obsahuje velké množství cenného vitamínu C a nechybí ani vitamíny A a E. Velmi významný je i obsah vitamínů skupiny B, které mají pozitivní vliv na srdce, cévní systém i hladinu cholesterolu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Vysoký obsah vlákniny, který je pro dýni typický, je vhodný při problémech s trávením. V této vitamínové bombě nechybí ani minerály jako hořčík, železo nebo draslík, který pomáhá i při revmatismu nebo dně, protože se díky němu tělo zbavuje přebytečné soli.

Dýně je výbornou potravinou, pokud máte problém s nespavostí a tělu dodá sílu a vitalitu. V kombinaci s citronem, limetkou, zázvorem a medem si vykouzlíte léčivou bombu, která je účinná při boji s nemocí. Mimo jiné je připravena směs nesmírně chutná a hodí se skvěle k palačinkám či lívancům. Připravte si tento přírodní zázrak podle následujícího návodu a využijte sílu ukrytou v potravinách.

Budeme potřebovat:

  • 150 g medu
  • 300 g dýně
  • 1 limetku
  • 1 citrón
  • 1 kus kořene zázvoru (přibližně 5 až 7 cm)
  • 150 g hnědého cukru

Jak na to?

Citron a limetku pořádně omyjeme, kůru vydrhneme a můžeme i chvíli vyvařit ve vroucí vodě, abychom se zbavili přebytečné hořkosti. Následně je nakrájíme na velké kusy a důkladně odstraníme semínka.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Ze zázvoru a stejně i z tykve odstraníme vrchní část (kůru). Dýni nakrájíme a zázvor nastrouháme.

Citrusy, zázvor a dýni následně vložíme do mixéru, přidáme med a posypeme cukrem. Vše v mixéru rozmixujeme na kaši.

Takto připravenou směs naplníme do skleněných pohárů, uzavřeme a skladujeme v chladničce. Jako prevenci proti nemoci užíváme 1 polévkovou lžíci směsi 3krát denně, nejlépe půlhodinu před jídlem.

Pokud netrpíte alergií na některou ze složek této vitamínové bomby, můžete si touto léčivou a zároveň chutnou „kaší“ doplnit vitamíny, minerály a zároveň bojovat proti nachlazení a jiným problémům.