Banánový piškotový dort nadchne krémovou chutí i vláčností, každá návštěva mi ho chválí

Zná to většina z nás, tak rádi bychom si k odpolední kávě dali něco sladkého, ale nechce se nám kvůli upečení koláče strávit v kuchyni celé odpoledne. To je i jeden z důvodů, proč jsou dnes tak oblíbené různé předpřipravené dezerty z prášku či nepečené dezerty. My pro vás dnes máme snadný a rychlý recept na velmi chutný piškotový dort s banány, který zachutná nejen vám, ale jakékoli návštěvě.

Tento dort je nejen jednoduchý na přípravu, ale díky banánům i zdravý. Možná jste nevěděli, že banány jsou jedním z nejzdravějších plodů, které můžeme na naší planetě najít. Vynikají především vysokým obsahem vitaminu B6, ale obsahují také vitaminy C, B1. B2, E či kyselinu listovou. Kromě vitaminů v nich najdeme také minerály, zejména hořčík, draslík a železo. Další cenou látkou, která je v banánech ukrytá, je vláknina, která pomáhá snižovat hladinu tuků a cholesterolu a napomáhá také správné funkci střev. Navíc banány samy o sobě neobsahují téměř žádné tuky, naopak dokáží povzbudit naše tělo, aby začalo spalovat vlastní tukové zásoby.

Co budeme na přípravu dortu potřebovat?

Na tento skvělý banánový zákusek budete potřebovat: tři banány, pět vajec, 200 gramů polohrubé mouky, 200 g cukru, nejlépe krupice, 150 gramů másla, 570 gramů kondenzovaného mléka, 300 gramů mascarpone a jeden prášek do pečiva. Můžeme přidat mandle či kokos na ozdobu.

Čtěte také: Neuvěříte, co se stane, když budete jíst tyto potraviny! Jsou doporučovány i jako bojovník proti rakovině. To už něco znamená.

Jak na to?

Začneme tím, že si ve větší misce smícháme vejce společně s cukrem, následně přidáme mascarpone, kondenzované mléko, máslo a prášek do pečiva. Vše do sebe dobře zapracujeme a poté do vzniklé směsi přidáváme polohrubou mouku. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct do trouby předehřáté na sto sedmdesát stupňů po dobu patnácti minut. Mezitím si připravíme banánové pyré. Banány rozmixujeme pomocí mixéru a přidáme půl plechovky kondenzovaného mléka.

Po vychladnutí těsta korpus rozkrojíme napůl a namažeme banánovým krémem nejen zevnitř, ale následně i z boku a z vrchu. Krém poté můžeme ozdobit pomocí plátků mandlí, nakrájenými kolečky banánu či kokosem. Následně dáme na dvě až tři hodiny do ledničky. Vyzkoušejte a uvidíte, s jakým úspěchem se tento dezert u všech, kdo ho ochutnají, setká.