Během dělání masa na něj položil kostku ledu. Nechápala jsem proč to dělá, ale když jsem to ochutnala!

I přesto, že kalendářně už máme prosinec, stále se objevují dny, které nám tento zimní měsíc vůbec nepřipomínají. Mnohdy je krásné teplo, což může některé nadšence svádět ke grilování na zahradě s rodinou či přáteli. Pokud se vám na zahradu nechce, klidně si můžete ugrilovat něco doma na balkoně nebo usmažit něco na pánvi. Tak či tak budete potřebovat dokonale čistý gril, který vám zaručí, že vaše jídlo bude dokonalé. Máme pro vás 6 tipů, které vám tuto čistotu a bezpečné grilování opravdu zaručí.

Alobal a cibule

Chcete-li na grilu připravit opravdu chutné jídlo, je rozhodně dobré jej prvně očistit od všech usazenin, nečistot a spálenin. Stačí, když k tomu použijete klasický alobal, jimž jemně potřete daný rošt. Uvidíte, že po chvíli bude čistý a jako nový. Řešením může být také obyčejná cibule, která má dezinfekční účinky. Odstraňuje mnohé nečistoty a je neuvěřitelně levná, protože cibuli máme doma téměř všichni. Stačí ji jen rozpůlit a jednou půlkou očistit rošt.

Čtěte také: To Vás dostane! Řada lidí ví, že když přijdou domů, tak je vítá pes nebo kočka. Jinak je tomu u tohoto pána. I ten má svého vítače. Sledujte, co dělá toto zvíře na svého pána vracejícího se z práce. Jakého má mazlíčka?

Plyn a ryba

Většina lidí používá na grilování plynové grily. V takovém případě je nejhorší, když při grilování dojde plyn. Abychom tomu zabránili, stačí použít následující trik. Otevřete plynovou láhev a nalijte do ní horkou vodu. Láhev znovu zavřete. Podle horkosti láhve pak poznáte, kolik plynu se v láhvi ještě nachází. Chcete-li grilovat ryby, pokapejte je citronem, aby se kůže nepřipékala. Díky tomu navíc získáte lahodnou citronovou chuť a svěží zdravou rybu.

Kebab či špíz?

Připravujete hamburgery? K tomu je potřeba měkké a zralé maso. Při smažení použijte místo másla kostku ledu. Výsledek bude ohromující, to si pište. Maso bude krásně měkké a vláčné. Všichni si moc pochutnají. Chcete-li připravovat pečené špízy za pomoci dřevěných špejlí, namočte je na 20 minut do vody. Nebudou hořet a budou krásně odolávat při pečení teplu.