BEZ PEČENÍ: dokonalý dezert ke kávě, který ocení i ten největší mlsoun. Recept, za který dám ruku do ohně!

Už nevíte, co máte stále vymýšlet za sladké dezerty? Všichni po vás neustále chtějí něco sladkého a vy byste jim rádi vyhověli, ale nevíte už čím? Chcete-li je potěšit něčím opravdu výborným, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající čokoládový dort ze sušenek. Už podle samotného názvu vám musí být jasné, že se jedná o opravdovou lahůdku, kterou si všichni zamilují. Recept je snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Bez použití trouby

Máte rozbitou troubu? Nevadí. Tento dort můžete připravit jednoduše bez pečení. Je to dar z nebes pro ty, kteří jsou chtějí experimentovat s chutěmi a najít tak nové a neobvyklé kombinace. Malé množství cukru a spoustu užitečných surovin, jsou obrovskou výhodou tohoto moučníku. Navíc si do něj můžete přidat i ořechy nebo sušené ovoce. Záleží jen a jen na vás.

Potřebné ingredience

Pokud si budete chtít dezert připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience: 200 g švestek, 80 g vlašských ořechů, 80 g tmavé čokolády, 120 g másla, 85 g měkkého tvarohu, 360 g smetany, 250 g cukru, 80 g vanilkového cukru, 30 g želatiny, vodu a mléko. Ingrediencí je poměrně dosti, ale výsledek bude stát opravdu za to. Postup jeho přípravy je opravdu jednoduchý a rychlý, což je obrovská výhoda.

Čtěte také: 5 způsobů, jak zapůsobit! Toto by měl vědět každý člověk, neboť jedině tak se dokáže v životě prosadit!

Mix zdraví

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. Vložte švestky, ořechy, rozinky, meruňky atd. do mixéru a rozdrťte je na jemnou strouhanku. Smíchejte 70 g másla a 70 g čokolády ve vodní lázni a přidejte do toho nadrobno nadrcenou čokoládu a dobře promíchejte, aby vznikl vlhká čokoládová hmota. Smetanu smíchejte s cukrem a nechte stát po dobu 1 minuty, aby se cukr zcela nerozpustil. V oddělené misce nechte nabobtnat želatinu s vodou. Poté vytlučte smetanu s cukrem po dobu 2-3 minut, přidejte tvaroh a mixujte do hladka.

Na noc do lednice

Roztavte želatinu v mikrovlnné troubě a přidejte ji do smetany. Směs ubijte do hladka a vložte ji do předem připravené formy. Postupně střídejte různé vrstvy, ale poslední vrstva by měla být z čokoládových drobků. Formu zadělejte fólií a dejte ji přes noc do lednice. Na druhý den máte hotovo a můžete se rovnou pustit do ochutnávání. Lze si také připravit polevu z másla a mléka. Dortík tak dostane úplně jiný nádech.

Sdílejte tento recept se svými přáteli, ať si jej mohou také vychutnat.