Bezkonkurenční nepečený palačinkový dort: Nenechejte si ujít příležitost připravit toto mistrovské dílo pro celou svou rodinu!

Na přelomu jara a léta se můžeme těšit na voňavé, červené a sladké plody našich zahrádek – jahody. A kde je využít lépe, než v koláčcích a v dortech? Tento recept bude trochu netradiční. Palačinkový dort s jahodami však potěší Vaše malé víc, než cokoliv jiného.

Co budete potřebovat

  • 1 litr mléka
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej na smažení
  • špetku soli
  • 500-600 g mouky
  • 300 g cukru
  • 1 kg jahod
  • 100 g mléčné čokolády
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak na to?

Smíchejte vejce, sůl a mléko, přidejte 100 g cukru a mouku. Mělo by Vám vzniknout klasické palačinkové těsto. Pokud je příliš řídké, přidejte mouku, pokud je příliš tuhé, dolijte mléko nebo vodu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Začněte smažit palačinky podle klasického postupu.

Čtěte také: Když se pár dostavil po 6 týdnech po porodu ženy na kontrolu, lékař řekl něco, z čeho manžel málem omdlel

V jiné misce si smíchejte kysanou smetanu a 200 g cukru a vanilkového cukru.

Jahody nakrájejte na plátky a naplňte jimi palačinky, které pak klasicky zamotejte.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Palačinky stavte vedle sebe na tác nebo větší talíř. Spodní vrstvu by mělo tvořit 5 palačinek, na ni položte další 4, pak 3, 2 a nakonec navrch jen 1 palačinku. Při každé vrstvě je potřete smetanovým krémem. Na vrchol nalijte zbytek krému, který se rozteče po celém dortu. Nastrouhejte nebo rozpusťte mléčnou čokoládu a polijte s ní vrch palačinek. Nádherný a zejména chutný jahodový dort je hotový.

Přejeme dobrou chuť!