Bezvaječné 5ti minutové koláčky s touto náplní budete milovat. Vyzkoušejte je podle tradičního receptu

Dnes jsme si pro vás připravili recept na senzační koláč se zelím, na který nebudete potřebovat žádné vejce. Recept pochází z fenomenálních kuchařských dovedností, které ovládají turecky mluvící lidé, kteří žijí v Moldavské republice a v jihozápadním regiony řeky Oděsy na Ukrajině. Tato kuchyně se vyvíjela v průběhu dlouhých staletí, a za tu dobu se jí podařilo dovést spoustu svých pokrmů k naprosté dokonalosti. Důkazem je právě tento báječný koláč, který si stoprocentně zamilujete. Jeho příprava je snadná a zvládne ho připravit téměř každý.

Bohaté spojení kuchyní

Bohatá kuchyně oblasti Gagauz vznikla díky kočovnému životu lidí a má mnoho společného s tureckou a balkánskou kuchyní. Pokud tedy máte tyto dvě kuchyně rádi a tento koláč doposud neznáte, určitě ho vyzkoušejte. Nadchne vás báječnou a lahodnou chutí, kterou jen tak někde nepocítíte. I přesto, že se vám způsob receptu bude zdát poněkud zvláštní, uvidíte, že je to vcelku dost jednoduché. Jedná se v podstatě o koláče z kynutého těsta, jenž můžete vyplnit čímkoliv budete chtít.

Potřebné ingredience

Na delikátní koláče se zelím budete potřebovat následující ingredience. Na těsto si připravte: 450 g mouky, 260 ml vody, 7 g sušeného droždí, sůl a olej na smažení. Na náplň si připravte: 1 kg zelí, 1 cibuli, sušenou mátu, papriku, sůl, pepř, kopr, petržel a rostlinný olej. Nyní se pojďme podívat, jak při přípravě postupovat, aby se vám vše povedlo dovést k dokonalosti.

Čtěte také: Hledáte originální recept? Pak vyzkoušejte připravit tyto Quesadilly ala Kuřecí Cordon Bleu!

Příprava těsta a náplně

Prosetou mouku smíchejte se solí a droždím, přilijte vodu a vytvořte těsto. Těsto vložte do vymaštěné mísy, přikryjte a nechte ho nakynout. Mezitím si nakrájejte cibuli a nastrouhejte zelí. Na mírném ohni osmahněte cibuli do zlatova, přidejte zelí a vařte při vysoké teplotě za stálého míchání. Následně přidejte papriku a mátu. Vše pěkně uvařte doměkka, a nakonec přidejte nasekané bylinky, zamíchejte a vyzkoušejte, jak vám to chutná.  Těsto rozválejte na podložce a rozdělte ho na malé kousky. Udělejte z nich placky a do každé z nich přidejte trochu připravené náplně. Vytvořte z toho koláč nebo rohlíček a hezky ho zabalte. Vložte je na rozpálenou pánev a osmažte je dozlatova ze všech stran. Odložte na papírový ubrousek, aby odkapal olej a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť.