Bolest kloubů? Připravte si tento zázrak. Je to nápoj, který pomáhá. Pijte ho a problémy s pohybovým aparátem budou pryč

Bolesti kloubů patří v dnešní době mezi jeden z nejčastějších důvodů, kvůli kterému zejména starší lidé vyhledávají pomoc lékaře. Můžeme je nazvat jednou z civilizačních nemocí dneška. Bolesti kloubů mohou mít různý charakter, intenzitu i trvání. Nejčastěji lidí trápí bolesti kloubů kolenních. Příčin bolesti kloubů existuje mnoho, od přetížení různých částí našeho pohybového aparátu, obezity, přes chybné držení těla, až po artrózu, artritidu či dnu.  Možná vás proto napadne, že o tom, jak se bolesti kloubů rychle a účinně zbavit, už bylo napsáno mnohé. Věděli jste ale, že vám od bolesti může velmi ulevit jednoduchý nápoj, který si můžete připravit sami doma?

Stačí se jen napít

Většina lidí v případě bolesti kloubů jednoduše sáhne do domácí lékárny pro nějaký ten prášek proti bolesti, analgetikum. Prášek nám sice po chvíli uleví, ale neřeší příčinu bolesti a navíc dlouhodobé nebo časté braní analgetik není pro naše zdraví také zcela vhodné. Existují ale samozřejmě také přírodní cesty, jak se bolesti kloubů zbavit. Jednou z nich je i nápoj bohatý na želatinu, který si doma můžete v případě potřeby rychle a snadno připravit.

Jak na to?

Na přípravu budete potřebovat jednu čajovou lžičku nutriční granulované želatiny, jednu čajovou lžičku citrónové šťávy nebo polovinu tablety kyseliny askorbové a šálek vody.  Želatinu pomalu rozpusťte v teplé vodě a nechte chvilku odstát, poté do ní přidejte citrónovou šťávu či kyselinu askorbovou a důkladně promíchejte. Následně jen čerstvě připravený nápoj co nejrychleji vypijte. Nápoj se doporučuje užívat každý den, nalačno asi třicet až čtyřicet minut před snídaní.

Čtěte také: Chcete mít skvěle vychované děti? Odhalili jsme pro vás nejčastější rodičovské chyby ve výchově: děláte je taky?!

Proč želatina?

Želatina se získává zpracováním různých pojivových tkání zvířat, především hovězí a vepřové kůže, kostí a chrupavek, její základní složkou je bílkovina kolagen a kolagen je základní součástí našich kostí, šlach, chrupavek, cév, zubů i pokožky. Naše tělo je sice schopné si tvořit vlastní kolagen, nicméně od zhruba dvaceti pěti let dochází k postupnému snižování jeho tvorby, které s věkem pokračuje. Proto je vhodné nedostatku kolagenu v našem těle předcházet či ho alespoň kompenzovat prostřednictvím dodávané želatiny, například pomocí výše uvedeného nápoje.

Pravidelná konzumace nápoje navíc zlepší nejen stav vašich kloubů a zbaví vás jejich urputné bolesti, ale zlepší také kvalitu vašich vlasů, nehtů a pokožky. Pokud želatinový nápoj zkombinujete s dostatkem vhodného pohybu, zdravým a pestrým jídelníčkem a případnou cílenou rehabilitací, bolest kloubů nemá žádnou šanci. Přírodními zdroji kolagenu jsou především tučné ryby (losos, tuňák, makrela), vaječné bílky, špenát a citrusové plody. Z hlediska jídelníčku se dále doporučují především potraviny bohaté na vitamin A, C a E, selen a zinek.