Jak často chodíte z práce unavené s myšlenkou, že ještě musíte nějaký ten čas strávit v kuchyni, dokud si vyložíte nohy na pohovku? Pokud to není každý den, tak párkrát do týdne se to stává určitě. Tato bramborovo masová mísa má krásnou a lákavou zlatou barvu a ještě před samotným podáváním přitahuje pozornost všech členů rodiny. Tento recept se hodí zejména v situaci, kdy nemáte mnoho času a případně, když vám došly všechny nápady, co na večeři.
Budete potřebovat:
- 400 gramů brambor
- sůl
- koření
- 200 gramů kuřecích prsou
- 450 ml zakysané smetany
- 125 gramů rozpuštěného másla
- 1 velkou cibuli strouhaný sýr
Postup:
Zapékací Janského mísu si nejprve vytřeme máslem, či mastí. Na spodek umístíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Stačí jen jedna vrstva. Osolíme a opepříme dle chuti. V jiné misce si smícháme kuřecí maso nakrájené na kousky, kyselou smetanu, rozpuštěné máslo a nadrobno nasekanou cibuli. Celou směs vylijeme na brambory.