Bramborová mísa s kuřecím masem: Jídlo, které svou barvou a vůní poutá pozornost ještě předtím, než ho podáváte -
Menu

Bramborová mísa s kuřecím masem: Jídlo, které svou barvou a vůní poutá pozornost ještě předtím, než ho podáváte

Jak často chodíte z práce unavené s myšlenkou, že ještě musíte nějaký ten čas strávit v kuchyni, dokud si vyložíte nohy na pohovku? Pokud to není každý den, tak párkrát do týdne se to stává určitě. Tato bramborovo masová mísa má krásnou a lákavou zlatou barvu a ještě před samotným podáváním přitahuje pozornost všech členů rodiny. Tento recept se hodí zejména v situaci, kdy nemáte mnoho času a případně, když vám došly všechny nápady, co na večeři.

zemiakovamisa4
Budete potřebovat:

  • 400 gramů brambor
  • sůl
  • koření
  • 200 gramů kuřecích prsou
  • 450 ml zakysané smetany
  • 125 gramů rozpuštěného másla
  • 1 velkou cibuli strouhaný sýr

zemiakovamisa3
Postup:

Zapékací Janského mísu si nejprve vytřeme máslem, či mastí. Na spodek umístíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Stačí jen jedna vrstva. Osolíme a opepříme dle chuti. V jiné misce si smícháme kuřecí maso nakrájené na kousky, kyselou smetanu, rozpuštěné máslo a nadrobno nasekanou cibuli. Celou směs vylijeme na brambory.

zemiakovamisa1

Na vrch jde opět vrstva brambor, které rovněž osolíme a opepříme. Celé to posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů a pečeme po dobu 45 minut. Dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…
RECEPTY

Nejlepší vajíčková pomazánka na světě. Manžel i děti ji milují.…

Vajíčka jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku, jejich konzumace se v posledních letech ale příliš nedoporučovala. Poslední výzkumy však ukazují, že vejce…
RECEPTY

Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete,…

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se…
RECEPTY

Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile…

Co takhle dopřát si chutnou snídani nebo dezert ve formě palačinek? Tuto sladkou pochoutku jistě všichni známe již z dětských let…
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…