Bramborové pagáče od babičky: Recept, který se u nás traduje více jak 50 let a určitě ho naučím i svou dceru. Málo surovin, no hodně muziky!

 

Můj přítel má v oblibě spíše slané pamlsky než ty sladké. Vyzkoušela jsem proto už mnoho receptů, ale nejvíce se ujal právě tento, který mi nedávno svěřila moje babička.

Co budete potřebovat

  • 50 dkg hladké mouky
  • 25 dkg brambor
  • 2 dl zakysané smetany
  • 35 g droždí
  • 1 PL sádla
  • 1 vejce
  • 1 PL soli

Jak na to?

Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Do mouky rozdrobíme sádlo, sůl a uvařené rozmačkané brambory. Do moučné směsi přidáme vajíčko, droždí a smetanu. Masu vypracujeme na těsto, které necháme v teple odpočívat přibližně hodinu. Takto připravené těsto rozválíme a vykrájíme kolečka, které můžeme posypat natrouhaným sýrem nebo potřít vajíčkem. Pagáče pečeme na 190°C po dobu 25 minut. Dobrou chuť![hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Vzali okenní rámy, které byly na vyhození, pár trámů dřeva a postavili dokonalé bydlení, které jim závidí i milionáři

nagymamam-burgonyas-pogacsaja