David Hampl
13 prosince, 2019

Máte rádi brambory a mleté maso? Chtěli byste tyto dvě lahůdky spojit v jedno, ale nenapadá vás jak? Vyzkoušejte báječné brambory plněné přímo mletým masem a ujišťujeme vás, že se po nich budete oblizovat nejen vy, ale i všichni, kteří je ochutnají. Nachystali jsme si pro vás recept, který vás svou jednoduchostí doslova dostane.

Kombinace několika kuchyní

Tento pokrm jménem, Zrazy, je kombinace litevské, běloruské, ruské, polské a ukrajinské kuchyně, pro něž je placka nebo sekaná s náplní tradičním jídlem. Podle kronik slavného Polského království polský král Vladislav Jagellonský toto jídlo velmi miloval.

Podle jedné verze je autorství tohoto jídla připisováno milánské princezně Bon Sforze. Zda je to pravda nebo ne, není známo. My vám každopádně nabízíme přesně stanovený recept bramborové placky s mletým masem. Pojďte si ho vyzkoušet. 

Brambory a mleté maso

K přípravě budou potřeba následující ingredience: na brambory: 12 středně velkých brambor, 2 vejce, 1 cibule, 5 lžic mouky, 1 bobkový list, 1 lžičku soli; na mleté maso (náplň): 500 g mletého masa, 1 cibule, sůl a pepř podle chuti. V případě přílohy si připravte vámi zvolené suroviny.

Naplňte si bramboru

Brambory nakrájejte na velké kousky a vařte je, dokud se nevaří. Nezapomeňte je také osolit. Nenechávejte brambory vychladnout a rovnou je přeměňte na bramborovou kaši. Oloupejte a jemně nasekejte cibuli a orestujte ji v rostlinném oleji. Přidejte k tomu mleté maso, sůl, pepř a vše pořádně smíchejte.

Do vychladnuté bramborové kaše přidejte vejce, mouku a důkladně ji promíchejte. Z bramborového těsta vytvořte malé kuličky, ze kterých udělejte placičky. Do každé placičky umístěte trochu mletého masa a zadělejte ji znovu do placičky. Placičky lehce obalte v mouce a usmažte na rostlinném oleji za každé strany. Podávejte samotné nebo se zeleninou.

Sdílejte článek