Bramborové placky plněné kuřecím jsou jídlem, kterému neodoláte

Je jedno, jestli hledáte inspiraci na zajímavý oběd, nebo naopak hledáte inspiraci spojenou se zajímavou večeří. V obou případech je možné inspirovat se tímto velmi zajímavým receptem, který je založený na tom, že si lze dát bramborové placky plněné kuřecím masem. Mnozí toto jídlo mohou nazývat také jako Čína v bramboráku. Podívejte se společně na to, jak si tento chutný recept připravit.

Co budete potřebovat?

Stejně jako u jakéhokoliv jiného receptu, tak i tady jasně platí, že ingredience jsou základ. Co přesně bude potřeba? Je to celkem jednoduché a tak se není nutné obávat jakýchkoliv složitých věcí. Nejprve začneme tím, co bude třeba na přípravu samotných bramborových placek. Zde si připravte:

  • 1 kilogram brambor
  • 1 vejce
  • Majoránku, česnek a sůl
  • Trochu mouky

Jak je vidět, tak příprava daných placek není skutečně nic složitého, jelikož vám postačí opravdu jenom několik věcí. Nyní se podívejme také na ingredience, které jsou spojeny se samotnou náplní.

Čtěte také: Šéfkuchař mi poradil jak vařit nejlepší domácí šunku. Všechny domácnosti potřebují tyto triky znát!

  • 500 gramů kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • Malá plechovka kukuřice
  • Rajčatový protlak

Nejprve bramborové placky

Pokud jste někdy připravovali bramborák, je třeba říci, že postup je v podstatě totožný a tak se nemusíte obávat toho, že ho nezvládnete. Základem je nutnost oloupat brambory, které následně nastrouháte. Doporučujeme jemné struhadlo, jelikož jedině tak budou bramborové placky skutečně takové, jaké mají být.

Jakmile jsou brambory nastrouhány, je třeba je náležitě dochutit. A to jak solí, tak hlavně také majoránkou a dále česnekem. Potom je třeba přidat také vejce a trochu mouky. Vše je následně nutné důkladně promíchat. Jakmile se tak stane, mohou brambory ještě pustit vodu. I toto snadno vyřešíte, a to samozřejmě tak, že přidáte další mouku, která ji nasaje. V případě potřeby je možné přebytečnou vodu i jednoduše slévat, a tím snížit i množství potřebné mouky.

Následuje příprava kuřecí směsi

I ta je velmi jednoduchá, jelikož v podstatě mluvíme o tom, že je připravena takzvaná Čína. Základem jsou kuřecí prsa, která jsou nakrájené na nudličky a osolené. V případě zájmu je možné přidat i jiné koření. Následně jde maso na pánev, kde se nechá prudce zatáhnout. Jakmile se tak stane, již se může přidávat další zelenina. Cibule by měla být oloupaná a nakrájení na větší kousky. U papriky je třeba myslet na její očištění a dále na to, aby byla nakrájena na nudličky. Vše se přihodí k masu a nechá lehce zarestovat.

Jakmile zelenina lehce změkne, je na místě přidat rajčatový protlak, také trochu vody a vše nechat několik minut podusit. Cílem je, aby se propojily jednotlivé chutě, stejně jako je cílem i to, aby byla zelenina měkká a maso uvařené. Poté se už jenom přidá kukuřice s plechovky, kterou není nutné jakkoliv dlouho tepelně upravovat. Následně už stačí toto kuřecí soté nechat na mírném plamenu lehce ohřívat.

Bramborové placky těsně před podáváním

Aby bylo zachováno to, že budou bramborové placky chutné a samozřejmě také dokonale měkké, je třeba myslet na to, že je musíte připravovat těsně před podáváním. Tady je jejich příprava velmi jednoduchá a dochází zde k tomu, že placky stačí jednoduše osmažit na pánvi. Pánev se rozehřeje a následně se na ni vloží olej. Jakmile je teplý, je možné dávkovat těsto. Je třeba vytvořit velkou placku, přes celou pánev. Z každé strany opékejte několik minut, aby byly brambory dobře tepelně opracované.

Jakmile je placka hotová, přendá se na talíř. Na její polovinu se naloží kuřecí směs v požadovaném množství. Placka se v polovině přehne a ihned se může servírovat. Základe je kuřecí soté, zatímco přílohou je právě ona placka.