Bramborové řízečky s klobásou dle receptu hospodského, tohle si okamžitě zapište a uvařte

Brambory se v české kuchyni využívají při přípravě nejrůznějších pokrmů, nejčastěji se s nimi setkáme ve formě brambor pečených v troubě, brambor na loupačku, bramborové kaše, knedlíku, bramboráku či hranolek. Vánoce si samozřejmě nedokážeme představit bez bramborového salátu. Dnes vám přinášíme recept na velmi chutné a jednoduché bramborové placky s klobásou, kterými můžete klasický bramborák snadno nahradit.

Co budete potřebovat?

Na přípravu těchto lahodných placiček budete potřebovat: 600 gramů středně velkých brambor, 150 gramů klobásy, 100 gramů sýra, jednu polévkovou lžíci polohrubé mouky, dvě vejce, pět polévkových lžic slunečnicového oleje, sůl, pepř, koření a bylinky podle chuti.

Jak bramborové placičky připravit?

Postup výroby je velmi snadný. Nejprve připravené brambory oloupejte pomocí škrabky či nože, umyjte je a dejte vařit do hrnce s vodou a solí. Vařte je až do té doby, než změknou, přibližně dvacet minut. Následně počkejte, až brambory vychladnou a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. K bramborám stejným způsobem nastrouhejte také sýr a klobásu. Na závěr vše osolte a opepřete, můžete přidat i další koření, které máte rádi. Dalším krokem je přidání vajíček. Všechny ingredience následně promíchejte a zpracujte do podoby těsta vhodné konzistence. Pokud se vám zdá těsto málo hutné, přidejte trochu polohrubé mouky. Placky vytvořte tak, že z těsta nejprve připravíte kouli, kterou obalíte v mouce, a tuto kouli poté v dlani zpracujte do podoby placky.

Čtěte také: Připravte si tuto jednoduchou a vydatnou snídani! Výhodou je, že nezašpiníte moc nádobí!

Na připravenou rozpálenou pánev pak již jen nalijte několik kapek oleje a vložte do něj placičky. Placičky můžete následně posypat vašimi oblíbenými bylinkami, například majoránkou či oreganem. Smažte po dobu několika minut, dokud placičky nezačnou pozvolna zlátnout. Následně je obraťte a postupujte stejným způsobem. Po usmažení z placiček odstraňte přebytečný olej pomocí papírové utěrky či ubrousku.

Jak placičky servírovat?

Bramborové placičky lze konzumovat nejen jako samostatné hlavní jídlo, například se zelím, ale také jako přílohu k masu a omáčce. Velmi chutné jsou s nejrůznější masovou, zeleninovou či houbovou směsí. Podle potřeby můžete placičky vytvarovat menší nebo větší a můžete překvapit svou rodinu či blízké chutnou a rychlou večeří. Uvidíte, že se placičky setkají s velkým úspěchem.