Bramborové věžičky se sýrem: Do formy na muffiny jsem dala na plátky nakrájené brambory a udělala jsem skvělou večeři, kterou moje rodina zbožňuje!

Máte doma formu na muffiny? Zkoušeli jste připravit v této formě již i něco jiného kromě sladkých či slaných muffinů? Připravili jsme pro vás recept na jedinečné parmazánové brambory, které si určitě hned zamilujete. Příprava je jednoduchá a garantujeme, že tento recept od Vás budou chtít všichni známí, kteří ho ochutnají.

 Co budeme potřebovat

  • 3 lžíce (45 gramů) rozpuštěného másla
  • 2 lžíce parmezánu (25 gramů)
  • 1 prolisovaný česnek nebo lžičku granulovaného česneku
  • 1 lžíci tymiánu
  • sůl a pepř
  • 8-10 brambor nakrájených na plátky

Postup

Čtěte také: Tyto 2 přírodní produkty Vám pomohou dosáhnout Vaší vysněné váhy. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Jak jsem v úvodu zmiňovala, postup je velmi jednoduchý. Muffinové formy vymažeme máslem a zatím odložíme. Očistíme brambory a následně je nakrájíme na plátky. Troubu si předehřejeme na 190 ° C a připravíme si velkou misku, do které vložíme všechny brambory.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Přidáme rozpuštěné máslo, parmazán, česnek, tymián, sůl a pepř a vše spolu promícháme. Následně naskládáme do muffinových forem „bramborové komínky“ a ještě to celé můžeme okořenit popřípadě osolit. Pečeme přibližně 55 minut až hodinu, dokud nejsou okraje brambor zlatohnědé.

Po upečení necháme brambory pár minut vychladnout a můžeme ještě přidat trochu parmezánu a tymiánu. V případě, že nemáte rádi tymián, který je velmi aromatický, můžete samozřejmě přidat jiné koření, jako například bazalku, rozmarýn nebo oregano. Brambory můžete podávat jako skvělý předkrm nebo popřípadě jako přílohu k masu a omáčkám.