Brambory rozkrájela na polovinu, vydlabala vnitřek a vyrobila náplň. Za 30 minut měla na stole skvělou večeři!

 

Máte chuť na nějakou delikatesu, no nemáte žádné nápady? Tento recept budete zaručeně milovat. Tedy v případě, že máte rádi hřiby. Recept na zapečené brambory s houbami budete mít hotový za 30 minut a konečně to bude něco trochu jiného, ​​než na co jste zvyklí. Inspirujte se naším receptem, popřípadě buďte kreativní a recept si můžete upravit podle sebe.

Co budete potřebovat

  • 4 velké brambory
  • 400 g hub
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 g tvrdého sýru
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Brambory si dobře omyjeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Pořádně je vydlabeme. Okraj necháme hrubý přibližně 5 milimetrů.

Čtěte také: Video: Umírající štěně oživí dva šimpanzi. Aneb neobvyklá přátelství zvířat budí velkou pozornost

[hana-code-insert name=’google‘ /]Brambory není třeba loupat, což jen urychlí naši práci v kuchyni. Na konec brambory namočíme ve studené vodě, aby nesčernaly.

Na mírný oheň si položíme pánev a necháme v ní rozpustit máslo. Následně tam vložíme pokrájené houby a dusíme je přibližně 5 až 7 minut. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme dalších 7 minut na mírném ohni. Přisypeme mouku a rychle promícháme, aby hmota získala potřebnou hustotu. Nakonec přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

Celou hmotu povaříme 3 až 4 minuty, dokud nesevře. Na plech si poklademe brambory a vnitřek naplníme houbovou směsí. Pečeme v troubě 15 minut při teplotě 180 až 200 stupňů.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Brambory po 15 minutách vyjmeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, dokud nechytí zlatavou barvu. Dobrou chuť!