Budete překvapeni, jak jednoduše si sami připravíte vanilkové trubičky! Už nikdy je nebudete kupovat, jelikož tyto domácí jsou nejlepší!

Většina z vás nám dá jistě za pravdu, že každá návštěva cukrárny přináší jistou dávkou sebezapření. Při pohledu na oku lahodící dezerty ve vitrínách se nám často může skoro až zamotat hlava. Ačkoli by srdce rádo vykoupilo absolutně celou nabídku, tak rozum oponuje, že něco takového by našemu zdraví ani peněžence jistě neprospělo. Pokud se do cukrárny jednou za čas vypravíte, jakému sladkému pokušení ale většinou neodoláte? V mnoha případech to platí pro vanilkové trubičky, které svou chutí přenesou člověka do naprosto jiné dimenze, kde zapomene na všechny strasti a starosti běžných dní.

Co ovšem dělat, pokud se do cukrárny vinou náročného zaměstnání nemáte kdy dostat? Nezoufejte, vanilkové trubičky si můžete každý z vás připravit doma! I když si určitě myslíte, že jejich příprava musí být velice náročná a finančně nákladná, tak tomu opravdu není. V podstatě si vystačíte s ingrediencemi, kterými domácnost zcela běžně disponuje. A výsledná cena? Do hranice 100 Kč se rozhodně vejdete a ještě k tomu připravíte sladké pokušení pro celou rodinu i přátele!

Jaké ingredience jsou k přípravě vanilkových trubiček nezbytné?

Recept se skládá ze dvou částí. První je těsto a druhá je krém. Na těsto bude potřeba si připravit 250 ml rostlinného oleje, 250 ml vody, 750 g hladké mouky a samozřejmě také špetku soli.

Čtěte také: Nejlepší Český domácí recept na vepřovou tlačenku, kterou si zamilujete. S tímto receptem ji připraví každý

Vanilkový krém se skládá ze tří středně velkých vajec, 250 g cukru moučky, 1 l plnotučného mléka, jedné lžíce vanilkové esence, pěti lžic hladké mouky, 250 g másla, trošky rostlinného oleje a jednoho práškového vanilkového cukru.

Postup přípravy vanilkových trubiček krok po kroku

Všechny suroviny k vytvoření těsta vložte do mísy a promíchejte pomocí mixéru. Když je těsto připravené k dalšímu použití, vyjměte jej z mísy a položte před sebe na linku. Rozdělte jej na dvě menší kuličky, ze kterých postupně vyválejte trubičky. V okamžiku, kdy máte hotovo, si předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte si dostatečně velký plech, který pokryjte pečícím papírem a něj umístěte obě ruličky. Následně plech vložte do trouby a nechte těsto upéct dozlatova. Těsto neustále kontrolujte, aby se vám nespálilo. To by totiž výslednou chuť naprosto znehodnotilo.

Mezitím, co se vám těsto peče v troubě, máte dostatek času na vytvoření vanilkové náplně. Nejdříve je potřeba rozklepnout a rozšlehat vejce. Do vajec poté přidejte moučkový cukr, vanilkovou esenci, vanilkový cukr, hladkou mouku a vše poctivě míchejte, dokud nebude směs úplně hladká a bez hrudek. V poslední řadě do směsi vložte nakrájené kostky másla a na mírném ohni vše přiveďte k varu. Za stálého míchání čekejte do zhoustnutí směsi.

Když se nám trubičky dozlatova upečou, vyjměte je z trouby a naplňte krémem. Dejte si záležet, aby výsledný dezert nebyl příliš opatlaný a nevzhledný. Nakonec můžete trubičky na povrchu ještě lehce zaprášit cukrem, což jim dodá ještě chutnější vzhled. Trubičky můžete podávat prakticky okamžitě,ale pokud vám můžeme něco doporučit, tak podstatně lepší jsou vychlazené z ledničky, kde je necháte po dobu několika hodin.

Na co si během přípravy trubiček musíte dát pozor?

V prvé řadě je potřeba pečlivě zkontrolovat všechny suroviny, jestli jsou k přípravě vhodné. Zaměřte se zejména na mléko které občas necháváme otevřené v ledničce příliš dlouhou dobu a mohlo by být nakyslé, což výsledné chuti rozhodně nijak neprospěje. U vajec to samé snad ani není potřeba zmiňovat, protože pokud ta nejsou v pořádku, dají vám to najevo jak vizuálně, tak pachem. Až budete z těsta válet trubičky, dejte si záležet, aby se v něm neobjevily trhliny, kterými by následně mohl vytékat krém. Tím by veškerá vaše práce přišla naprosto vniveč. Pozor si dejte také při pečení, abyste těsto nenechali v troubě příliš dlouho. Pokud chcete dosáhnout zlatavé pokrývky trubiček, vyplatí je těsto po vyjmutí z trouby potřít odděleným vaječným žloutkem.

Než budete vkládat krém do trubiček, nechte těsto i krém nejdříve vychladnout. Činnost vám tak půjde daleko lépe od ruky a pokrm bude ve výsledku vypadat mnohem lépe. Cukrem trubičky ozdobte také až ve chvíli, kdy budou dostatečně vychlazené.

Při jaké příležitosti je trubičky vhodné podávat?

Vanilkové trubičky jsou naprosto univerzálním dezertem, který můžete využít opravdu kdykoli. Nejvíce si na nich ovšem pochutnáte během teplých letních dní, kdy člověku dodají sladké osvěžení. Nenechávejte je vystavené přímému slunečnímu záření, jinak velice rychle okorají a nebudou chutnat zdaleka tak dobře. Trubičky jsou skvělým a překvapivě i jednoduchým dezertem, kterým potěšíte jak sebe, tak celou svoji rodinu. Uvidíte, že až tento recept poprvé vyzkoušíte, okamžitě se do nich zamilujete a už nebude chtít mlsat nic jiného!