Budete překvapení, jak skvělá grilovačka může být s použitím hub, místo klasického masa. Jaká druh použít a jak ho připravit, abyste vy i hosté chtěli už jen toto jídlo? -
Menu

Budete překvapení, jak skvělá grilovačka může být s použitím hub, místo klasického masa. Jaká druh použít a jak ho připravit, abyste vy i hosté chtěli už jen toto jídlo?

Následující recept zničí všechny vaše stereotypy, co se vaření týče. Za prvé dokazuje, že  lze vařit nejen na grilu. Za druhé, potvrzuje, že by to bez masa mohlo chutnat také velmi dobře. Víte, co je to Šašlik? Jedná se recept na grilované maso, oblíbený zejména na východě. Podívejte se, jak si tento pokrm můžete připravit bez masa a ještě k tomu doma v troubě.

Houbové špízy jsou skvělým pokrmem

Pro ty, kteří ještě nejsou připraveni vzdát se masové složky, je důležité zmínit, že recept na ražniči neboli Šašlik ze žampiónů zahrnuje také pruhy slaniny a cibule. Jídlo, které proniká celým domem s jedinečnou vůní, budete chtít vařit častěji, a to nejen v období grilovaček. Co na výrobu potřebujete?

  • 600 g žampionů
  • Cibule 1–2 ks
  • Smetana
  • 1 lžičku hořčice

Dále si připravte 1 lžičku sójové omáčky, bylinky, citronovou šťávu, 50 g slaniny a mletý pepř. Jak posupovat při přípravě? Oloupejte houby. Přeneste do hluboké nádoby. Přidejte kyselou smetanu a hořčici, pepř, italské bylinky, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Oloupeme cibuli. Nakrájíme na plátky, přidejte houby, promíchejte a nechte marinovat po dobu 10 minut. Nakrájejte slaninu na tenké plátky, namočte špejle do vody. Dále je třeba na špejle navléci houby, slaninu a cibuli, a střídat jednotlivé komponenty. Špízy vložte do trouby na 15–20 minut, aby se pekly při 180 ° C.

Jak připravit jinou omáčku než tatarskou

Ke špízům z hub se může servírovat i omáčka. Chcete-li to udělat, smíchejte 100 ml domácí zakysané smetany, bylinek podle chuti (kopr a petržel), 2 stroužky česneku, trochu mletého pepře, soli, mletého koriandru a to vše podle chuti. Podávejte tyto skvělé špízy s touto omáčkou a máte další tip na to, jak okouzlit přátele nějakou dobrotou. Samozřejmě lze špízy grilovat i venku na ohni.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

DNES ŽIVĚ: Tragická nehoda se stala osudovou v jejich životech,…

Život nám uštědřit hodně nepříjemné zprávy, na které mnohdy nejsme vůbec připraveni. Je to velmi náročné občas zjistit, že ne…
Nezařazené

Zhubnout 1kg každých 48 hodin: Tento lahodný citronový elixír bojuje…

Léto se blíží, a proto se mnoho lidí snaží dostat se znovu do formy, aby se za sebe a své…
Nezařazené

Zhubnout až 23 kg za 54 dní: Tento citronový elixír…

Léto klepe na dveře, a proto se mnoho lidí snaží dostat opět do formy. Posilovny jsou plné, parky jsou plné…
Nezařazené

Soused začal na zahradě kopat jámu a do ní dávat…

Čerstvá zelenina je základem každého dobrého a zdravého jídla. Chcete-li žít zdravě, je nutné zařadit do svého jídelníčku více zeleniny,…
Nezařazené

Zbavte se 98,9% pesticidů a chemie z ovoce a zeleniny…

Léto je za dveřmi a jaro je tu stále s námi. Tato období přímo svádí k tomu, abychom baštili více zeleniny a…
Nezařazené

Zde je důvod, proč byste měli začít sázet hřebíček do…

Jistě jste si už všimli, že kolem nás poletuje čím dál více hmyzu, který umí být mnohdy velmi otravný. Bude…