Budete překvapeni, jak snadný a chutný je tento recept na zapékané masové kuličky. Tato variance najde místo jako skvělý oběd, večeře, ale i chuťovka přes den -
Menu

Budete překvapeni, jak snadný a chutný je tento recept na zapékané masové kuličky. Tato variance najde místo jako skvělý oběd, večeře, ale i chuťovka přes den

Hledáte recept na rychlou večeři nebo oběd? Vyzkoušejte masové zapečené kuličky. Ale ne ledajaké! V kupovaných je velice málo masa, obvykle se musejí dlouho rozmrazovat a následně k nim ještě vařit příloha. Domácí jsou skvělé, protože přílohu můžete zapéci už přímo nahoru na mleté maso. Určitě vyzkoušejte tento praktický trik, který vám ušetří práci i čas a přitom chutná opravdu skvěle. Originální pokrm lze servírovat na mnoho způsobů a my se nyní podíváme na ten nejlepší z receptů, který lze najít.

Tvarování masových kousků

Když si masové kousky připravujete doma, záleží jen na vás, jak si je vytvarujete. Ideální je vytvoření malých kuliček, které se naskládají do zapékací mísy mezi přílohu nebo placiček, které se přílohou rovnou posypu. Aby byl oběd rychle hotový, je doporučeno dělat slabé plátky, které se dobře propečou a zároveň výborně chutnají. Celkově se tato pochoutka skládá ze čtyř zapečených vrstev:

  • Masová placka
  • Vrstva vajíček
  • Vrstva s brambory
  • A to vše zapečeno v sýru

Velkou výhodou tohoto zapékaného pokrmu je, že v sobě spojuje jídlo s hlavní přílohou. Také není nijak náročný – zvládne ho každý a nezabere moc času. Díky originalitě se hodí i jako zajímavé slavnostní jídlo. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že z něj bude nadšená celá rodina i každý, kdo přijde na návštěvu.

Příprava brambor

Jedním z nejoblíbenějších receptů na masové kousky se zapečenou přílohou je právě ten s bramborem. Je to z důvodu, že nejen opravdu skvěle chutná, ale také spolehlivě zasytí a hodí se proto k obědu i k večeři. Na půl kila mletého masa si připravíme zhruba 300g brambor. Je nutné je předvařit předem, aby se nestalo, že některé části budou syrové a nepropečené; vaří se totiž déle než maso. Tepelně upravené brambory nastrouhám. Aby lépe držely tvar, přidáme do nich trošku majonézy.

Příprava vajíček

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

7 cviků na perfektní postavu, které můžete cvičit doma před…

Koukat na televizi a při tom efektivně spalovat tuky? Myslíte si, že je to nemožné? Vůbec! Existuje několik velmi efektivních…
Nezařazené

Čínské nakládané okurky podle po generace vyzkoušeného receptu: Nebudete už…

Sterilované okurky v nálevu se staly běžnou doplňující potravinou a doplňují řadu klasických jídel nejen české kuchyně. Receptů pro přípravu nálevu…
Nezařazené

Mátovo-citronová džem léčí 10x více než chemie z lékárny: Nejlepší…

Marmelády jsou výborné pro přípravu sladkých snídaní, do buchet a koláčů a také jako speciální sladidlo do osvěžujících letních nápojů…
Nezařazené

Zapečená cuketa podle staročeského receptu, který zaručeně ještě neznáte: Tato…

Francouzské brambory jsou českou klasikou. Na Slovensku je stejně chutnou obdobou zapečená cuketa, které se říká cuketová baba. Rychlé a…
Nezařazené

Účinné cvičení od mého fyzioterapeuta, které se vyrovná běhání i…

Kterou ženu by netrápil vzhled stehen a boků? Každý gram tuku je v těchto partiích okamžitě vidět, i proto je nutné…
Nezařazené

Domácí rohlíky upečené za 10 minut chutnají jako z kvalitní…

Jak si užít víkendové nebo prázdninové ráno? Perfektní snídaní s domácími rohlíky doplněnými o tradiční máslo, rajčátka nebo zeleninový salát. Domácí…