Domů RECEPTY V bulharské restauraci jsme jednou ochutnali květák v pivovém těstíčku. Před odchodem...

V bulharské restauraci jsme jednou ochutnali květák v pivovém těstíčku. Před odchodem jsem se šli zeptat na recept a dnes ho připravuji pravidelně!

Květák je hitem každého léta a je velmi univerzální. Dá se připravit různě a přitom vždy chutná lahodně. Připravte si ho netradičně a potěšte se novou chutí. Květák v pivním těstíčku chutná úžasně!

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký květák
  • ¾ šálky mouky
  • ½ šálku oblíbeného piva
  • 1 větší vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Jak na to?

Květák si rozdělte na růžičky a uvařte ve slané vodě do poloměkka. Po uvaření květák sceďte přes sítko. Dbejte na to, abyste ho nerozvařili. Smažením ještě dojde.

Dokud se květák vaří, připravte si těsto. Rozšlehejte mouku, vejce a pivo. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pivo v těstě v konečném výsledku zajistí krásné zlatavé růžičky, které jsou díky bublinkám nadýchané a svěží. Kromě toho, pivo v květáku je mírně i cítit.

Vychladlý květák obalujte v těstíčku a ukládejte do pánve s rozehřátým olejem. Opékejte na mírném ohni do zlatova ze všech stran.

Květákové růžičky ukládejte na ubrousek, aby se vsál přebytečný olej. Podávejte s mladými brambůrky.

Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Sladké brambory jsou trendy FIT zeleninou, kterou si můžete připravit na spoustu způsobů! Zde je pár tipů a triků, jak si je jednoduše připravit!

5 receptů na jednoduché zapečené pokrmy, které budete mít připravené raz dva!

Nedaří se Vám připravit lahodnou rýži, neboť ať děláte, co děláte, vždy ji převaříte? Zde je pár tipů, jak docílit lahodné a nadýchané rýže!

Věděli jste, že si cheescake můžete připravit i týden předem? Zde je pár tipů, jak si připravit pravý domácí lahodný Cheescake!

Chystá se k Vám celá rodina na Velikonoce? Co takhle si je trochu zpestřit?! Připravte návštěvě tento velikonoční uvítací drink!

Další články