V bulharské restauraci jsme jednou ochutnali květák v pivovém těstíčku. Před odchodem...

V bulharské restauraci jsme jednou ochutnali květák v pivovém těstíčku. Před odchodem jsem se šli zeptat na recept a dnes ho připravuji pravidelně!

Květák je hitem každého léta a je velmi univerzální. Dá se připravit různě a přitom vždy chutná lahodně. Připravte si ho netradičně a potěšte se novou chutí. Květák v pivním těstíčku chutná úžasně!

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký květák
  • ¾ šálky mouky
  • ½ šálku oblíbeného piva
  • 1 větší vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Jak na to?

Květák si rozdělte na růžičky a uvařte ve slané vodě do poloměkka. Po uvaření květák sceďte přes sítko. Dbejte na to, abyste ho nerozvařili. Smažením ještě dojde.

Dokud se květák vaří, připravte si těsto. Rozšlehejte mouku, vejce a pivo. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pivo v těstě v konečném výsledku zajistí krásné zlatavé růžičky, které jsou díky bublinkám nadýchané a svěží. Kromě toho, pivo v květáku je mírně i cítit.

Vychladlý květák obalujte v těstíčku a ukládejte do pánve s rozehřátým olejem. Opékejte na mírném ohni do zlatova ze všech stran.

Květákové růžičky ukládejte na ubrousek, aby se vsál přebytečný olej. Podávejte s mladými brambůrky.

Přejeme dobrou chuť!

Tisk