Kdo by nemiloval avokádo? S tímto receptem okouzlíte každou návštěvu!

Olejovité kusy zralého avokáda společně s ořechovou pomazánkou! To je přesně to dokonalé spojení, které byste měli za každou cenu vyzkoušet. Zejména, milujete-li toto ovoce a rádi si vychutnáváte jeho specifickou chuť.

Dlouho jsme přemýšleli nad tím, jak avokádo připravit tak, abychom Vás potěšili. A konečně hledání bylo korunováno úspěchem. Dámy, neexistuje jiný způsob, jak toto ovoce používat moudřeji, než ho péct v troubě.

Pokud obalíte kousky avokáda do chlebových drobků, bude pokrm ještě více uspokojující. Ujistěte se, že nezapomenete na svou oblíbenou omáčku. Doslova pár kousků Vám bude stačit jako lehké občerstvení, nebo večeře pro dva.

Čtěte také: Tak schválně? Pamatujete si na všech těchto 20 hraček z vašeho mládí? Třetí si budete určitě pamatovat!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 2 ks avokáda
  • 35 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 100 g chlebových drobků (strouhanky)
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • sůl a černý pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Zapněte si troubu na 200 stupňů.
  2. Mezitím si oloupejte avokádo a nakrájejte ho na plátky o tloušťce přibližně 1 cm.(Tajemství: pokud použijete limetkovou šťávu, neztmavne Vám).
  3. Avokádo si posypte solí a pepřem.
  4. Poté kousky obalte v mouce, pak ve vejci a následně ve strouhance.
  5. Pekáč si vymažte máslem a vyskládejte na něj kousky avokáda.
  6. Pečte cca 15 minut.

Dobrou chuť přejeme!