David Hampl
15 října, 2019

Kuřecí maso je velice často používané a také zdravé. Jedná se o dietní a přesto velice výživnou stravu. Na internetu i v klasických kuchařkách najdete mnoho způsobů, jak ho připravit. Nyní vám ukážeme velice zajímavý recept, který se značně liší od tradičního českého pojetí pečení takzvaně „na sucho“, kdy maso bez obalu ztratí všechnu šťávu, nebo v podobě řízků, které jsou smažené a ne příliš zdravé. Tento recept umožňuje péct kuřecí prsa v obalu, aby zůstala šťavnatá, a zároveň neobsahuje ani trošku mouky.

Co budeme potřebovat?

V současné době najdete mouku opravdu všude. Na jednu stranu je i ona součástí pestrého jídelníčku, na druhou stranu rozhodně není nutné ji konzumovat v tak velké míře, jako tomu je v naší společnosti. Dokonce nenajdete příliš receptů, kdy se neobjevuje i v mase. Ukážeme vám proto recept, kde žádnou mouku nenajdete. Budete překvapeni, jak snadno ji lze nahradit a jak je výsledek chutný. Tento recept je navíce velice rychle uvařený a nezabere vám příliš času. Připravíme si:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • Směs na obalování: 40 gramů medu, 30 gramů hořčice, tři až čtyři stroužky česneku, 50 gramů majonézy, 30 mililitrů rostlinného oleje
  • Sůl
  • Červenou papriku

Postup přípravy

Jako první v misce smíchejte hořčici, olej, drcený česnek, med, papriku a majonézu. Aby se dal med lépe rozmíchat, můžete jej roztavit. Podle chuti můžete přidat i různé čerstvé nebo sušené bylinky, které máte doma. Kuřecí prsa důkladně umyjte, nakrájejte je na tenké plátky, vložte do připravené omáčky a nechte 1 až 2 hodiny stát, aby se marinovala. Poté maso vložte na plech s pečícím papírem. Omáčku z něj neotírejte, ale ani ho dodatečně nepolévejte. Vrchní stranu posypejte paprikou – ideální je zvolit sladkou, avšak pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete použít i pálivé koření. Vložte pekáč do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 40 minut. Během pečení můžete v půlce doby maso jedou otočit.

Sdílejte článek