Česnek je plný vitamínů a může i skvěle chutnat. Jenom ho nesmíte jíst syrový. Zkuste nakládaný česnek podle domácího receptu, který vás přesvědčí o tom, že je skutečnou zdravou pochoutkou -
Menu

Česnek je plný vitamínů a může i skvěle chutnat. Jenom ho nesmíte jíst syrový. Zkuste nakládaný česnek podle domácího receptu, který vás přesvědčí o tom, že je skutečnou zdravou pochoutkou

Dát si do pusy jenom tak syrový česnek a kousnout, to už chce pořádnou dávku odvahy. Jak kvůli zápachu, tak i kvůli silné štiplavé chuti. Přesto existují možnosti, jak utlumit jeho negativa a udělat z něho pochoutku. Takovou, která si stále zachová všechny důležité látky pro lidské zdraví. Podívejte se s námi na nakládaný česnek, který je zdravou lahůdkou, kterou můžete mít k dispozici kdykoliv budete mít chuť.

Lepší, než ten kupovaný

Nakládaný česnek můžete také koupit, ale rozhodně to nebude taková pochoutka, jako když ho připravíte doma. Na chuť má vliv i postup přípravy, suroviny, ale i samotný česnek, který použijete. A jelikož je příprava nakládaného česneku velmi jednoduchá, není jakýkoliv důvod s ní váhat.

Jaké ingredience budou potřeba?

Nic složitého v receptu nehledejte, jelikož nakládaný česnek opravdu není nijak komplikovaným receptem. Stačí si jenom připravit několik hlavních surovin a již se můžete pustit do práce. Co budete potřebovat?

  • 1 kg česneku
  • 600 ml vody
  • 10 ks hřebíčku
  • 10 ks celého pepře
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce soli

Nejprve připravte česnek

Jeho příprava je velmi jednoduchá. Pokud ho chcete nakládat, je třeba mít k dispozici jednotlivé stroužky, a to samozřejmě oloupané. Proto ho nejprve oloupejte a jednotlivé stroužky také důkladně umyjte, aby po nich nebyli případné nečistoty ze slupky. Jinak by mohlo dojít ke kontaminaci a zkrácení doby trvanlivosti. Dále dejte česnek do čistých uzavíratelných sklenic a můžete jít na druhou fázi přípravy.

Příprava láku je hračkou

Nyní připravte samotný lák. Do hrnce dejte vodu a všechny zbývající suroviny. Potom začněte zahřívat až do chvíle, kdy vznikne bod varu. V tu chvíli stačí sporák vypnout a lák máte připravený. V danou chvíli ho také nalijte do daných sklenic s česnekem, a to tak, aby byly všechny stroužky ponořené. Potom sklenici ihned uzavřete. Následně ji otočte dnem vzhůru a nechte pomalu chladnout. Následně sklenice umístěte do chladu a temna a když budete mít chuť, můžete otevřít a ochutnat.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Znojemské okurky podle tohoto receptu jsou ty nejlepší, jaké jste…

Znojemské okurky jsou pojem. Nutno však říci, že když si je koupíte v obchodě, rozhodně nebude jejich chuť taková, jako dříve.…
RECEPTY

Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si…

Čeká vás návštěva a vy ji chcete něčím pohostit? Jestliže ano a zároveň nevíte, čím by to mělo být, máme…
RECEPTY

Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo…

Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na…
RECEPTY

Běžné kuřecí řízky jistě znáte. Máte už jich dost a…

Zažíváme to téměř všichni. Když přijdeme odpoledne či navečer domů, jsme po celém dni v práci většinou tak unavení, že…
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…