Česnek je plný vitamínů a může i skvěle chutnat. Jenom ho nesmíte jíst syrový. Zkuste nakládaný česnek podle domácího receptu, který vás přesvědčí o tom, že je skutečnou zdravou pochoutkou -
Menu

Česnek je plný vitamínů a může i skvěle chutnat. Jenom ho nesmíte jíst syrový. Zkuste nakládaný česnek podle domácího receptu, který vás přesvědčí o tom, že je skutečnou zdravou pochoutkou

Dát si do pusy jenom tak syrový česnek a kousnout, to už chce pořádnou dávku odvahy. Jak kvůli zápachu, tak i kvůli silné štiplavé chuti. Přesto existují možnosti, jak utlumit jeho negativa a udělat z něho pochoutku. Takovou, která si stále zachová všechny důležité látky pro lidské zdraví. Podívejte se s námi na nakládaný česnek, který je zdravou lahůdkou, kterou můžete mít k dispozici kdykoliv budete mít chuť.

Lepší, než ten kupovaný

Nakládaný česnek můžete také koupit, ale rozhodně to nebude taková pochoutka, jako když ho připravíte doma. Na chuť má vliv i postup přípravy, suroviny, ale i samotný česnek, který použijete. A jelikož je příprava nakládaného česneku velmi jednoduchá, není jakýkoliv důvod s ní váhat.

Jaké ingredience budou potřeba?

Nic složitého v receptu nehledejte, jelikož nakládaný česnek opravdu není nijak komplikovaným receptem. Stačí si jenom připravit několik hlavních surovin a již se můžete pustit do práce. Co budete potřebovat?

  • 1 kg česneku
  • 600 ml vody
  • 10 ks hřebíčku
  • 10 ks celého pepře
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce soli

Nejprve připravte česnek

Jeho příprava je velmi jednoduchá. Pokud ho chcete nakládat, je třeba mít k dispozici jednotlivé stroužky, a to samozřejmě oloupané. Proto ho nejprve oloupejte a jednotlivé stroužky také důkladně umyjte, aby po nich nebyli případné nečistoty ze slupky. Jinak by mohlo dojít ke kontaminaci a zkrácení doby trvanlivosti. Dále dejte česnek do čistých uzavíratelných sklenic a můžete jít na druhou fázi přípravy.

Příprava láku je hračkou

Nyní připravte samotný lák. Do hrnce dejte vodu a všechny zbývající suroviny. Potom začněte zahřívat až do chvíle, kdy vznikne bod varu. V tu chvíli stačí sporák vypnout a lák máte připravený. V danou chvíli ho také nalijte do daných sklenic s česnekem, a to tak, aby byly všechny stroužky ponořené. Potom sklenici ihned uzavřete. Následně ji otočte dnem vzhůru a nechte pomalu chladnout. Následně sklenice umístěte do chladu a temna a když budete mít chuť, můžete otevřít a ochutnat.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám…

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je…
RECEPTY

Tohle si zamilujete! Jednoduchý recept na úžasně chutný, zdravý a…

Dort s sebou nese něco honosného a báječného, a často je spojován s narozeninami, oslavami, výročími a jinými podobnými událostmi. Je ovšem…
RECEPTY

Pizza jako od Itala! Základem výborné pizzy je tenké těsto.…

Máte rádi pizzu? Kdo by neměl. Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na celém světě a jeho obliba stále roste. Když…
RECEPTY

Myslíte si, že okurky se musí nakládat jen do octa?…

Nakládané okurky neboli nakládačky patří mezi poklady české nebo přesněji moravské kuchyně. Především v sychravých zimních dnech dokáží oživit téměř každé…
RECEPTY

Už jste ochutnali srbský koláč? Jeho jemná chuť vás mile…

Důvodů, proč se těšíme na víkend je mnoho. Jedním z nich ale často bývá i jídlo. O víkendu totiž máme více…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte skvělé koblihy. V čem jsou tyto…

Máte rádi koblihy? Pak se podívejte na recepty, díky kterým vykouzlíte úsměv na tváři každému. Nikdo nezapomíná na to, jaké…