Chcete v kuchyni působit jako profesionál? Zde je 14 chytrých triků, které Vám s tím pomůžou!

Dokonce i ty nejzkušenější domácí kuchaři někdy potřebují pomoc v kuchyni a velmi často vědí, že správný recept nestačí k přípravě výborných jídel. Ve skutečnosti dobrý recept není jen o správných složkách. Jedná se také o samotnou přípravu, pražení, grilování, smažení a pečení. Proto se nemůžete nikdy přestat učit stát se hvězdným kuchařem ve Vaší kuchyni.

Dnes jsme se rozhodli s Vámi odhalit některé z nejlepších tajemství předních šéfkuchařů, které ocení i běžný člověk v kuchyni, který rád vaří!

Čtěte také: MUŽ BYL V ŠOKU: Lékař mu objasnil v jakém stavu jsou jeho játra po vypití 2 šálků kávy denně. Tohle by si měl přečíst každý, kdo jí pije!

1. Obracením masa příliš často způsobujete, že maso ztrácí křupavou kůrku a přírodní šťávy, takže steak končí bez chuti a na suchu. Nicméně, pokud poznáte správný čas na otočení steaku, čeká Vás lahodný výtvor. Jedním z jednoduchých způsobů je trochu potřást pánví. Pokud maso po pánvi lehce klouže, pak je čas ho otočit.

2. Smažení jídla na extra panenském olivovém oleji je velkou chybou! Při vyšší teplotě začíná olej kouřit, což ovlivňuje chuť Vašeho jídla a činí ho méně zdravým.

3. Opatrně vložte vajíčko do hluboké misky se studenou vodou. Velmi čerstvé vejce klesne na dno. Pokud se vejce ve vodě vznáší, je asi dva až tři týdny staré, ale stále dobré. Vejce, které se vznáší přímo na hladině, je špatné a nemělo by se jíst.

4. Servírování čerstvě připraveného teplého masa je špatné. Je dobré maso nechat chvilku opočinout před podáváním. To zajistí tu nejlepší možnou strukturu a chuť.

5. Vrstva plátků citrónu mezi rybou a grilem nejen zabraňuje tomu, aby se ryby přilepily, ale také dodá rybě příjemnou chuť.

6. Posypáním bylin špetkou soli Vám pomůže udržet byliny nepřilnavé k noži.

7. Pokud potřebujete rychle rozpustit máslo, použijte tento jednoduchý trik: vložte sklenici vody do mikrovlnné trouby a trochu ji zahřejte. Potom vylijte vodu a sklenici položte na kousek másla. Pod sklem se máslo rozpustí během několika minut a Vy si ho tak budete moci vychutnat při snídani.

8. Víno vydrží skutečně čerstvé jen několik dní po otevření.

9. Příliš velké množství jídla v pánvi najednou je pravděpodobně nejběžnější chyba při vaření. Pokud chcete získat jemné, šťavnaté maso, nikoliv tvrdé a suché maso, pánev nepřeplňujte.

10. Při pečení něčeho v troubě je lepší přidat sýr 5 minut před vyjmutím nádobí z trouby. V opačném případě spálí a zničí celý pokrm

11. Položte kuchyňskou utěrku pod prkénko, aby nedošlo k jeho sklouznutí.

12. Brambory by měly být přelité pouze teplým mlékem. Studené mléko způsobí, že Vaše brambory zešednou.

13. Pokud potřebujete uvařit hodně vajec natvrdo, nepřipravujte je v hrnci, ale v troubě.

14. Pokud potřebujete nějakou majonézu, ale nechcete jít do obchodu, abyste ji koupili, jednoduše smíchejte 1 vejce se 150 ml olivového oleje.