Chcete mít dokonalá velikonoční vejce? Jsou za hodinu hotová a výsledek bude famózní. Přitom vám budou stačit jenom 3 věci. Nachystejte si barvy, dále škrob a ještě jednu věc. Jakou? -
Menu

Chcete mít dokonalá velikonoční vejce? Jsou za hodinu hotová a výsledek bude famózní. Přitom vám budou stačit jenom 3 věci. Nachystejte si barvy, dále škrob a ještě jednu věc. Jakou?

Jak barvíte svá velikonoční vejce vy? Sázíte na klasiku v podobě běžných barev? Nebo využíváte slupky z cibule? Či snad vytváříte obtisky různých listů, nebo obtisky kupujete? Každý má svou metodu. My vám aktuálně představíme jednu, o které je třeba říci, že zaručeně patří mezi jednu z nejzajímavějších a také jednu z nejoriginálnějších. Jmenuje se dekupáž a jak můžete vidět, vajíčka jsou opravdu obdivuhodná.

Nejkrásnější obarvená vajíčka ze všech

Pokud máte dost klasiky, je na místě dekupáž vyzkoušet. Jak můžete vidět, výsledek je opravdu dokonalý. Na první pohled to samozřejmě může vypadat, že bude nutné mít hodně zručnosti a také mnoho trpělivosti. I tady vás dokážeme vyvézt z omylu, jelikož to rozhodně není pravda. Tato technika je poměrně snadná a hned si ji osvojíte- už první vajíčka budou dokonalá a budou ozdobou vašeho stolu. Nevěříte? Zkuste je a uvidíte.

Co budete potřebovat? Jenom pár věcí

Že jde o techniku velmi jednoduchou, to jasně dokládá také fakt, že nebudou třeba jakékoliv složitosti, pokud jde o věci, které si budete muset připravit. Samozřejmostí by měla být vařená vejce, která pokud budou bílá, je to velké plus. Pokud ne, nevadí. Dále je k nim třeba nachystat také toto:

  • Škrob
  • Voda
  • Potravinářské barvy
  • Ubrousky

Začínáme přípravou ubrousků a vajec

Jak začít? Tak, že pokud máte ubrousky složené z více vrstev, tak je nutné jejich oddělení tak, aby se využívala vždy jenom jedna. Tedy aby ubrousek byl co možná nejtenčí. Potom je také nastříhejte podle toho, jaké ornamenty chcete na každém vajíčku mít. Zde se meze vaší kreativitě nijak nekladou a je čistě jenom na vás, jaké ubrousky použijete a jaké konkrétní motivy vám jsou nebo nejsou blízké.

Když máte, už můžete ubrousky opatrně přikládat na jednotlivá vajíčka. Pomáhejte si trochou vody, díky čemuž lépe přilnou a hlavně budou dobře držet. Snažte se o to, aby došlo k tomu, že ubrousek bude dobře sedět a držet, bez vzduchových bublin a také záhybů.

Jak pokračovat dále?

Když jsou vajíčka připravena, tak můžete postupovat dále. Nyní je na řadě připravit si škrobovou pastu. Už podle názvu celkem jasně tušíte, že hlavní složkou zde bude škrob. Složkou číslo dvě jsou zde brambory, když je pasta vytvořena, je možné ji použít na samotné vejce. Vezměte štěteček a jednoduše natírejte vejce v místě, kde je také nalepený samotný ubrousek. Je dobré se snažit o maximální možnou opatrnost.

Nyní použijte barvu

Chystáte se do finiše. Jakmile je vrstva škrobu na svém místě, už přidáváte jenom potravinářské barvivo. Samozřejmě barvy takové, které se vám líbí a které nejlépe korespondují s jednotlivými vzory, které máte na ubrousku. Když je hotovo, dejte vajíčka oschnout. Nejlépe na mřížku. Když jsou hotová, pomalu odloupněte vrstvu ubrousku a pokochejte se tím, co bylo vyrobeno. Taková velikonoční vajíčka jsou rozhodně nejkrásnější, která budete kdy mít.

Líbil se vám článek?

Tisk
TIPY A TRIKY

Vzala vidličku a stužku, když uvidíte, co udělala během několika…

Balíte někomu dárek, chcete na něj umístit mašličku, ale potom zjistíte, že ji neumíte uvázat? A pokud se vám to…
TIPY A TRIKY

Když mi sousedka ukázala, jak dokonale vyčistit troubu, věděla jsem,…

Pokud rádi pečete, víte dobře, o čem mluvíme. Čas od času je třeba troubu vyčistit a odstranit z ní veškerou nečistou…
TIPY A TRIKY

Vzala obyčejný alobal a takto ho navlékla na prkno. Nyní…

Baví vás žehlení? Pro mnoho lidí patří tato domácí práce mezi nejnenáviděnější činnosti vůbec! Ano, někdy to může být dost…
TIPY A TRIKY

Do bubnu pračky vložila 2 tablety do myčky nádobí. Když…

Pračku vnímáme jako velmi užitečný spotřebič, který udržuje naše prádlo stále dokola čisté a svěží. Zvlášť pokud máte malé děti,…
TIPY A TRIKY

Nemáte rádi loupání brambor? Poradíme vám jednoduchý trik. Tento muž…

Brambory jsou jednou z hlavních surovin, které v české kuchyni můžeme najít. Používají se při přípravě nejrůznějších pokrmů a upravují se na…
TIPY A TRIKY

Trápí vás zašedlé záclony? Přidejte k praní jedlou sodu, ocet…

Zná to většina z nás. Když si koupíme nové záclony, jsou nádherně bílé, a krásně tak prozáří i celý náš byt…