Příprava Flank steaku je jistá cesta k lásce Vašeho muže! Co si budeme povídat, láska přeci prochází žaludkem! Každá správná žena v domácnosti by tak měla být schopná svému muži připravit lahodný a pořádný steak, po kterém se bude její partner oblizovat ještě dlouhou dobu!
Co budete potřebovat?
Na marinádu:
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 PL limetkové (citrónové) šťávy
- 2 PL hnědého cukru
Na steak:
- 1 kg flank steaku
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velké misce si smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a hnědý cukr.
- Následně do marinády vložte flank steak a ze všech stran ho pořádně směsí obalte. Marinujte nejméně 30 minut, nejlépe 2 hodiny.
- Poté steak odstraňte z marinády a osušte ho papírovou utěrkou.
- Steak zlehka posolte a opepřete.
- Grilování: Předehřejte si gril na středně vysokou teplotu. Umístěte flank steak na gril a z každé strany o grilujte cca 6 minut. Doba grilování se však může lišit v závislosti na tloušťce Vašeho steaku.
- Pečení: Předehřejte si troubu na vysokou teplotu. Umístěte steak na plech a pečte ho z každé strany cca 6 minut. Doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce Vašeho steaku.
Dobrou chuť přejeme!