Chcete si ráno přispat? Pak si večer připravte ke snídani tento lahodný Quiche! Nejenže si pochutnáte, zároveň se pořádně zasytíte!

Quiche, naprosto dokonalý recept, který skvěle poslouží jako vydatná snídaně! Co více, tím že si ho připravíte už večer, Vám umožní si ráno přispat. Nuž řekněte sami, kdo by si ráno nedopřál pár minut navíc?

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na krustu:

  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 šálku másla
  • 3 PL ledové vody

Na náplň:

Čtěte také: Operativní leasing představuje oblíbený způsob pořízení automobilu

  • 8 plátků slaniny
  • 1 a 1/2 šálku tvrdého strouhaného sýra dle Vaší chuti
  • 1 šalotku, najemno nakrájenou
  • 6 velkých vajec
  • 1 a 1/2 šálku smetany
  • špetku kájenského pepře
  • špetku muškátového oříšku
  • špetku soli
  • čerstvý mletý černý pepř dle Vaší chuti

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Nejrpve si vytvořte krustu. Ve velké misce smíchejte mouku, sůl, máslo a ledovou vodu, a vypracujte si těsto.
  2. Potom si z těsta vytvořte placku, v průměru o 2 cm větší, než je Vaše pečící forma.
  3. Zabalte těsto do potravinové fólie a odložte do lednice na cca 30 minut.
  4. Poté těsto vyjměte z lednice a vyložte ho na předem vymazaný pekáč. Okraje opatrně zalomte. Tím bude mít Quiche krásný tvar.
  5. Těsto opět umístěte do ledničky.
  6. Ve velké pánvi při střední teplotě si připravte křupavou slaninu, cca 8 minut. Doporučujeme ji poté přenést na papírovou utěrku, která nasaje přebytečnou mastnotu.
  7. Poté si vyndejte připravené těsto a po celém povrchu rozmístěte připravenou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr a šalotku.
  8. Ve velké misce si smíchejte vejce, smetanu, kájenský pepř, muškátový oříšek a sůl.
  9. Hotovou směsí poté přelijte slaninu a sýr. Posypte zbývajícím sýrem.
  10. Pečte dozlatova, cca 40 minut.
  11. Před podáváním nechte cca 15 minut vychladnout.

Dobrou chuť přejeme!