Máte chuť na něco zcela nového? Co vás zaujme a co jste doma ještě ani jednou nezkoušeli? Pokud ano, máme pro vás jeden zajímavý tip na recept, který vás ohromí. Jedná se o karamel s arašídy, který si můžete snadno připravit v pohodlí domova. Proč? Jelikož vás na něm zaujme chuť karamelu, kombinace s ořechy, stejně jako vás stoprocentně zaujme také zajímavá sladkost. Navíc jde o recept zcela přírodní, bez použití chemie, které jsou plné kupované výrobky. Nalákali jsme vás? Pokud ano, pojďte se podívat, co vše budete potřebovat.
Jaké ingredience budete potřebovat?
Je až k neuvěření, že výjimečná a dokonalá chuť je spojena jenom s 4 ingrediencemi, které budete potřebovat. Nic více nutné není. O to větší důvod neváhat a zkusit si tuto pochoutku s arašídy doma připravit. Uvidíte, že zaručeně ohromí i vás. Co mít po ruce?
- 1 hrst arašídů
- 500 ml mléka
- 700 gramů cukru
- 80 gramů másla
Nejprve připravte mléko
Jako první je třeba nachystat mléko. To dáte do hrnce a pomalu přivedete k varu. Poté do něho nasypete trochu cukru a mícháte, dokud se nerozpustí. Dále mléko velmi pozvolna a velmi pomalu vaříte, a to zhruba 20 – 30 minut. Cílem je svařit mléko na požadovanou konzistenci. Mezi tím, co se mléko ohřívá, můžete přistoupit k přípravě arašídů.
Čtěte také: Seznam užitečných karbohydrátů, které Vám pomohou získat Vaší vysněnou postavu!
Arašídy je třeba opražit na pánvi
Pozor na to, jaké arašídy používáte. Mělo by se jednat jenom o ty přírodní, nikoliv solené. Ty se logicky do sladkého jídla nehodí. Arašídy vložte na sucho do pánve a pomalu je pražte tak, až budou zajímavě vonět. Také dojde k tomu, že se z nich oddělí slupka, kterou posbíráte a vyhodíte. Dále přidáte k arašídům také zbytek cukru a začnete vytvářet karamel. Zde pozor na to, aby se nespálil. Je lepší postupovat spíše pomaleji a myslet na neustálé míchání. Uvidíte, jak cukr začne karamelizovat a poté dojde i k tomu, že začne hnědnout.
Dokončete karamelovou hmotu
Má karamel požadovanou barvu i konzistenci? Pokud ano, můžete pokračovat v dokončování. A to tak, že k němu nejprve přidáte svařené mléko, které důkladně zamícháte. Karamelová hmota se tím výrazně zjemní. Míchejte do té doby, než dojde k propojení obou ingrediencí. Na závěr nezapomeňte přidat také vychlazené na kostky nakrájené máslo. V tu chvíli už pánev nezahřívejte. Máslo pomalu vmíchávejte a nechte rozpouštět. Jakmile dosáhnete potřebné konzistence, stačí karamelovou hmotu přelít jenom do formy.
Nyní ji nechte chladnout při pokojové teplotě a později ji dejte do lednice, aby zatuhla opravdu důkladně. Potom už je připravena ke konzumaci. Jak na ni? Doporučujeme karamel s arašídy nakrájet na kostičky, dát si jednu do úst a nechat rozpouštět a pomalu kousat. Uvidíte, že se jedná o velmi zajímavou chuť, kterou budete milovat.