Chcete si skutečně pochutnat na něčem výjimečném? Pokud ano, zkuste tento unikátní karamel s arašídy. Zvládnete ho sami a když ho dáte poprvé do úst, ohromí vás jeho chuť. Nevěříte?

Máte chuť na něco zcela nového? Co vás zaujme a co jste doma ještě ani jednou nezkoušeli? Pokud ano, máme pro vás jeden zajímavý tip na recept, který vás ohromí. Jedná se o karamel s arašídy, který si můžete snadno připravit v pohodlí domova. Proč? Jelikož vás na něm zaujme chuť karamelu, kombinace s ořechy, stejně jako vás stoprocentně zaujme také zajímavá sladkost. Navíc jde o recept zcela přírodní, bez použití chemie, které jsou plné kupované výrobky. Nalákali jsme vás? Pokud ano, pojďte se podívat, co vše budete potřebovat.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Je až k neuvěření, že výjimečná a dokonalá chuť je spojena jenom s 4 ingrediencemi, které budete potřebovat. Nic více nutné není. O to větší důvod neváhat a zkusit si tuto pochoutku s arašídy doma připravit. Uvidíte, že zaručeně ohromí i vás. Co mít po ruce?

  • 1 hrst arašídů
  • 500 ml mléka
  • 700 gramů cukru
  • 80 gramů másla

Nejprve připravte mléko

Jako první je třeba nachystat mléko. To dáte do hrnce a pomalu přivedete k varu. Poté do něho nasypete trochu cukru a mícháte, dokud se nerozpustí. Dále mléko velmi pozvolna a velmi pomalu vaříte, a to zhruba 20 – 30 minut. Cílem je svařit mléko na požadovanou konzistenci. Mezi tím, co se mléko ohřívá, můžete přistoupit k přípravě arašídů.

Čtěte také: Otec nevěsty udělal na svatbě něco neuvěřitelného!

Arašídy je třeba opražit na pánvi

Pozor na to, jaké arašídy používáte. Mělo by se jednat jenom o ty přírodní, nikoliv solené. Ty se logicky do sladkého jídla nehodí. Arašídy vložte na sucho do pánve a pomalu je pražte tak, až budou zajímavě vonět. Také dojde k tomu, že se z nich oddělí slupka, kterou posbíráte a vyhodíte. Dále přidáte k arašídům také zbytek cukru a začnete vytvářet karamel. Zde pozor na to, aby se nespálil. Je lepší postupovat spíše pomaleji a myslet na neustálé míchání. Uvidíte, jak cukr začne karamelizovat a poté dojde i k tomu, že začne hnědnout.

Dokončete karamelovou hmotu

Má karamel požadovanou barvu i konzistenci? Pokud ano, můžete pokračovat v dokončování. A to tak, že k němu nejprve přidáte svařené mléko, které důkladně zamícháte. Karamelová hmota se tím výrazně zjemní. Míchejte do té doby, než dojde k propojení obou ingrediencí. Na závěr nezapomeňte přidat také vychlazené na kostky nakrájené máslo. V tu chvíli už pánev nezahřívejte. Máslo pomalu vmíchávejte a nechte rozpouštět. Jakmile dosáhnete potřebné konzistence, stačí karamelovou hmotu přelít jenom do formy.

Nyní ji nechte chladnout při pokojové teplotě a později ji dejte do lednice, aby zatuhla opravdu důkladně. Potom už je připravena ke konzumaci. Jak na ni? Doporučujeme karamel s arašídy nakrájet na kostičky, dát si jednu do úst a nechat rozpouštět a pomalu kousat. Uvidíte, že se jedná o velmi zajímavou chuť, kterou budete milovat.