Chcete si upéct něco s ovocem? Zapomeňte na klasiku a zkuste nové nápady. Tyto jablečné buchty jsou příjemně vláčné, skvěle chutné a vyjdou vás na pár korun. A zvládne je každý!

Když se mluví o ovocných dezertech, tak se většinou jedná o klasické buchty na plechu, do kterých se přidá určitý druh ovoce. My však přinášíme recept, který je jiný. A je rozhodně mnohem zajímavější. Jedná se o jablečné buchty, které si můžete připravit a zakousnout nejenom po obědě ke kávě, ale hodí se třeba i k snídani, nebo kdykoliv jindy. Díky jablkům získají jak skvělou chuť, tak i příjemnou vláčnost. Doslova se rozplývají v ústech. Nevěříte? Zkuste to a uvidíte sami, jak dokonalé jsou.

Co budete potřebovat?

Nic složitého. Jedná se o podobné ingredience, jako když pečete něco jiného. To jasně ukazuje, že jablečné buchty nejsou z hlediska ingrediencí nijak složitým receptem. Je tomu přesně naopak. Když si chcete pochutnat, nachystejte si:

  • 4 velká jablka
  • 120 g cukru
  • 200 g másla
  • 500 g mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilku

Jak na přípravu těsta? Smíchejte všechny suroviny

Příprava těsta je spojena se dvěma fázemi. Tou první je nutnost nejprve rozšlehat vejce, do kterých se přidá rozpuštěné máslo a dále také cukr a vanilka. Pokud nemáte k dispozici čerstvou, je možné přidat vanilkový extrakt, popřípadě se dá použít také kvalitní vanilkový cukr. Následně se do dané směsi přidají také jablka. Ta byla nejprve oloupána, omyta a následně nastrouhána na jemnou konzistenci.

Čtěte také: 7 akčních filmových triků, které Vám jednoho dne můžou zachránit život! Každý by je měl znát!

Druhá fáze přípravy těsta je spojena se smícháním mouky a prášku do pečiva, do čehož se následně přidává prvotně vytvořená směs s jablky. Vše se opatrně míchá tak, aby nevznikly hrudky. Šťáva z jablek a máslo by měly plně postačit, ale pokud je těsto příliš husté, dá se přidat i trochu mléka, či doporučíme také trochu smetany. Rázem je těsto hotové.

Vytvořte jednotlivé bochánky a pečte

Nyní přichází chvíle na přípravu samotných buchet. Z těsta je na místě vytvořit menší bochánky, které mohou připomínat klasické slané hamburgerové bulky. Ty položíte na plech, který je vyložen pečicím papírem, což eliminuje případné připalování. Následně nechte na plechu zhruba 5 minut odpočinout a teprve poté ho vložte do trouby. Ta by měla být rozehřátá na 200 stupňů. Při této teplotě je optimální doba pečení zhruba 10 – 15 minut. Následně z trouby vyndejte.

Jak servírovat?

Doporučujeme jablečné buchty ochutnat ještě když budou vlahé. Když mají pokojovou teplotu, je vhodné je posypat moučkovým cukrem a podávat. Jelikož jsou vláčné, dají se bez problémů jíst samotné a rozhodně nejsou suché. Ostatně můžete ochutnat a sami se o tom přesvědčit.