Chcete zhubnout? Základem je správně se stravovat. Tato 4 týdenní vaječná dieta je pomocníkem pro každého, kdo se chce zbavit přebytečných kilogramů. Jak na ni? Podívejte se s námi!

Každý, kdo není příliš spokojený se svou postavou chce pochopitelně zhubnout. Ne každému se to ale může podařit. To proto, že mnoho lidí volí špatné a nefunkční dietní programy. Pokud se do této kategorie nechcete nutně zařadit i vy, je na místě zvolit si správně. Dobrým tipem je 4 týdenní vaječná dieta, které je oproti jiným zcela unikátní.

Prvním unikátem je to, že byla vyvinuta na vědeckých základech. Vznikla na známé Mayo Clinic v USA, což je jedna z nejznámějších lékařských klinik na světě. Nejde ale o jediný unikát. Říci je třeba, že ji držela jedna z nejznámějších žen v politice. A to železná lady, kterou nebyl nikdo jiný, než Margaret Thatcherová. A to už je dobrý důvod ji vyzkoušet.

V čem je 4 týdenní vaječná dieta unikátní?

Co je na dané diet tak zvláštního a čím se vlastně liší od celé řady jiných? I na to vám přinášíme odpověď. 4 týdenní vaječná dieta je založena na tom, že se snaží dodat tělu vyšší množství bílkovin a naopak snížit množství sacharidů. Tak může docházet k tomu, že tělo začne využívat jako zdroj energie své uložené zásoby a naopak by nemělo docházet k tomu, že se bude snižovat množství svalové hmoty. Unikátem je také to, že za dobu 4 týdnů může vaječná dieta pomoci shodit mnoho kilogramů. Některé zdroje dokonce uvádějí, že lze zhubnout až o 10 – 28 kg. Vše je samozřejmě individuální. A jak na ni? Podívejte se společně s námi.

Čtěte také: Sníží cholesterol, vyčistí žíly a tepny, eliminuje vznik infekcí, pomáhá při nemoci. Co? Tento zázrak pocházející z Německa

Týden číslo 1 a 2

Začínáme prvním týdnem, který je založený na tom, že by se měl každý den začít tím, že člověk sní 2 vejce a dále také jeden kus ovoce. Ideální jsou citrusové plody, které pro své složení dokážou velmi dobře nastartovat lidský metabolismus. Dále je třeba dodržet i další rozpis, který je takový:

Pondělí

K obědu libovolný druh ovoce z výběru, jako jsou jablka, pomeranče, hrušky, třešně, stejně jako meruňky nebo broskve. K večeři je možné dát si libové hovězí, vepřové, ale i drůbeží maso a k tomu zeleninový salát.

Úterý

Tento den by se měla obědvat libová kuřecí prsa, připravená vařením, popřípadě dušením, nebo grilováním. K večeři se konzumují 2 vařená vejce s kouskem pečiva a zeleninovým nebo ovocným salátem.

Středa

K Obědu může být pečivo a k němu nízkotučný sýr, popřípadě tvaroh. Večeře může být opět masová, s libovolným druhem masa. Ten je na místě doplnit zeleninovým salátem.

Čtvrtek

Oběd je spojený výhradně s ovocem. Je možné vybrat jeden druh z pondělní nabídky a toho poobědvat přiměřené množství. Večeře je zajímavější, jelikož je opět masová v kombinaci se zeleninou – čerstvou nebo dušenou.

Pátek

K obědu je předepsán zeleninový salát dle vlastní chuti, doplněný 2 vařenými vejci. K večeři by měla být sladkovodní nebo mořská ryba. Po večeři je vhodné dát so pomeranč, popřípadě grapefruit.

Sobota

Sobotní oběd je trošku chudší, jelikož je k němu pouze jeden libovolný druh ovoce, v přiměřeném množství. Večeře je podstatně lepší, jelikož se jedná o libové maso s různorodou dušenou zeleninou.

Neděle

K obědu je vhodné připravit si libová kuřecí prsa se zeleninou. Jako dezert poslouží pomeranč, popřípadě grep. K večeři je to čistě vegetariánské jídlo založené na zelenině. Jakékoliv, kromě brambor, kukuřice a fazolí.

Třetí a čtvrtý týden je poměrně specifický

Zatímco první dva týdny jsou založeny čistě na kombinaci vajec, masa, ryb, zeleniny a ovoce, je třetí a čtvrtý týden celkem unikátní pro svou skladbu jídel, která je možné během dne jíst, a která jsou naopak zakázána. Předpis je jasně daný.

Pondělí

První den v týdnu je založený na konzumaci ovoce v libovolném množství. Je možné si i vybrat libovolné druhy, kromě hroznového vína, banánů, manga a jakéhokoliv sušeného ovoce, které bývá často doslazováno.

Úterý

Druhý den v týdnu je věnovaný zelenině. Je možné jíst ji v syrovém stavu, stejně jako je možné konzumovat dušenou nebo vařenou zeleninu. Výběr je opět na vás, a to kromě kombinace brambor a fazolí. Ty jsou zapovězené.

Středa

Tento den je spojením dvou předchozích. Je možné jíst jak ovoce, tak i zeleninu. V obou případech ale s přihlédnutím k tomu, jaké druhy je na místě z vašeho jídelníčku vynechat.

Čtvrtek

Jedná se o takzvaný rybí den. Je jedno, zda se bude jednat o ryby sladkovodní, nebo mořské. Důležité je dodržet hlavně zdravou přípravu, s minimem soli a také oleje. K rybě je možné dát si vždy menší přílohu v podobě zeleniny.

Pátek

Konec pracovního týdne je čistě masový. Je možné jíst jakékoliv libové maso, opět s důrazem na jeho zdravou přípravu. Podobně jako u ryby, tak i zde je možné jako přílohu volit kvalitní zeleninu.

Sobota a neděle

Víkend je čistě ovocným, což napomůže vaší lepší detoxikaci. Můžete jíst jakékoliv druhy v jakémkoliv množství, a to kromě druhů, které byly zmíněny výše na začátku týdne.