Chutné kaštanové pudingové kostky. Lahodný dezert, který chutná jako z té nejlepší cukrárny!

Poměrně často dostáváme kaštanové pyré. Mnohdy se mi nahromadilo, až jsem ho musela dávat zamrazit, protože jsem nevěděla co s ním. Tento recept původně vznikl přetvořením jednoho jiného a výsledek stojí za to.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 4,5 lžíce hladké mouky
  • 1,5 PL kakaového prášku
  • 2 KL vanilkového aroma
  • 6 PL cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva

Na náplň:

Čtěte také: Proč máme silné vzpomínky na prázdniny na vesnici u babičky a u dědečka a jak stejný zážitek dopřát svým dětem? Zamyslete se nad tím, co jste tolik milovali. Toto všechno současné generaci chybí

  • 500 g kaštanového pyré
  • 10 ml rumového aroma
  • 5 PL moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 8 dl mléka
  • 10 dkg másla
  • 1 dl smetany na šlehání

Na vrchní část:

  • 4 dl smetany na šlehání
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 KL ztužovače šlehačky
  • 1 PL moučkového cukru

Jak na to?

Nejprve si připravíme piškotové těsto. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem a kakaem. Postupně přidáváme mouku a kypřící prášek. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přimícháme do žloutkové masy. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 30 minut. Ke konci těsto zkontrolujeme špejlí.

Dokud se těsto peče, připravíme si krém. V 3 dl mléka rozmícháme dva pudinky a cukr. Zbytek mléka zahříváme v hrnci na bod varu. Přilijeme rozmíchané mléko s pudinkem a mícháme do zhoustnutí. Puding odstavíme z ohně a přimícháme polovinu másla. Takto připravenou masu necháme vychladnout.

Kaštanové pyré rozmačkáme vidličkou a přimícháme druhou polovinu másla se smetanou a rumovým aroma. Do této směsi přimícháme 3-4 lžíce pudinkového krému.

Hotové piškotové těsto necháme vychladnout a vodorovně rozřízneme na polovinu.

Piškot naplníme krémem následovně:

Spodní část piškotů natřeme kaštanovým krémem a na něj naneseme vrstvu pudinkového. Na něj položíme druhý piškot, který potřeme vyšlehanou smetanou spolu se ztužovačem a cukrem.

Posypeme kakaovým práškem a necháme ztuhnout v lednici alespoň na 20 minut.

Dobrou chuť!

gesztenyes-vanilipudingos-habszeletke

Náš tip:

Použijte plech s měřítky 20×35 cm.