Chutné Tango řezy s pudinkem zaručeně ohromí i vás

Dezerty jsou skvělou možností, jak si můžete dát jenom tak něco sladkého, stejně jako jsou skvělou možností, jak můžete něčím zajímavým pohostit návštěvu. Když hledáte něco zajímavého, chutného a také originálního, určitě vás nezklame možnost, kterou jsou Tango řezy. Pokud máte rádi buchty doplněné pudinkem, je tato možnost stoprocentně tou, která je ta pravá. Kromě chuti nadchne i to, že je dokáže snadno upéct téměř kdokoliv.

Co je potřeba?

Jak už lehce plyne ze samotného názvu, jsou ingredience poměrně dobře dostupné, stejně jako je můžeme označit i tak, že se jedné o ingredience klasické, používané téměř vždy, když se peče nějaká buchta. Co tedy konkrétně budete potřebovat?

  • 800 gramů hladké mouky
  • 550 gramů cukru moučka
  • 150 mililitrů mléka
  • 2 vejce
  • 5x vanilkový pudink
  • 350 gramů měkkého másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,2 litrů mléka
  • 150 gramů hořké čokolády
  • Dětské piškoty

Začíná se těstem

Co je nejdůležitější, to je pochopitelně samotné těsto, kterým se začíná. Postup jeho přípravy je celkem jednoduchý, jelikož stačí smíchat jednotlivé přísady a potom jenom míchat do doby, než se všechny adekvátně propojí a než dojde k tomu, že těsto bude dokonale hladké a vláčné. Jakmile je těsto hotové, je třeba rozdělit si ho na 3 jednotlivé díly. A to z toho důvodu, že ty se budou péci. Teplota je nižší, a to 150 stupňů. Na tuto teplotu se bude těsto péct zhruba 10 – 15 minut, podle potřeby. Důležité je vědět to, že se musí péct postupně. Kdo má horkovzdušnou troubu a k dispozici 3 plechy, tak třetinu těsta nalije na každý z nich a potom už je dá upéct. Kdo má klasickou troubu, nebo má jenom jeden jediný plech, ten musí postupovat postupně. Toto je základ daného receptu.

Čtěte také: Zažívala bolesti a musela do nemocnice. Tam rychle zareagovali. Co se jí stalo? Ona i partner byly v šoku

Příprava pudinku

Jakmile se peče těsto, nebo během toho, co chladne, je na místě začít také s přípravou pudinku. Jelikož má náš recept v ingrediencích klasické pudinkové prášky, tak se jedná o variantu velmi jednoduchou. Daný pudink stačí vytvořit přesně tak, jak je uvedeno na samotném sáčku. Základem je tedy jak pudink, tak samozřejmě také cukr, stejně jako nelze zapomenout na mléko. Jakmile vznikne táhlá pudinková konzistence, nechá se vše odstavit a po mírném ochladnutí se přímo do této směsi zamíchá také máslo. A tím je vše potřebné v souvislosti s pudinkem také hotovo.

Finální vrstvení

Jakmile jsou obě části dané buchty připraveny, již můžeme říci, že je na místě začít s poslední fází, kterou není nic jiného, než jenom finální vrstvení. Máme na mysli postup, na základě kterého dojde k tomu, že je dezert vytvořený. Nejprve vy mělo dojít k tomu, že se využije první korpus, která bude základem. Na něho se následně namaže jedna třetina vytvořeného pudinkového krému. Následuje další část těsta a i na ni bude následovat opět vrstva pudinku. Vše se zakončí jak jinak než posledním kusem korpusu, na který se následně také namaže krém. Tím je základ hotový.

Zdobení a chladnutí

Poslední krok můžeme označit jako zdobení. Jakmile je na samotné buchtě ona požadovaná poslední horní vrstva krému, je na řadě přidat také piškoty. Ty se jednoduše naskládají na samotný vršek. Aby vše dokonale vypadalo, je na místě si také rozehřát čokoládu. A to klasicky ve vodní lázni, do které se následně vloží další hrnec a dojde k tomu, že je vše rozehřáto. Ještě teplou čokoládou je následně horní strana dezertu jemně politá.

Následuje fáze poslední, která je spojena s nutností nechat vše náležitě vychladit. Ideální je studený sklep, ale ještě lépe lednička, kde je dobré nechat buchtu chladit po dobu nejméně 2 hodiny. Poté je možné ji vyjmout a zcela pochopitelně nakrájet a servírovat. Tongo řezy zaujmou svou vláčností, ale i svou chutí.