David Hampl
31 října, 2019

Čína v bramboráku je velmi populárním jídlem v našich končinách. Dají se v něm zužitkovat zbytky, vyjde na pár korun, příprava je jednoduchá a kombinuje suroviny, které má každý rád. Také se vám po přečtení těchto řádků začínají sbíhat sliny? Pokud ano, je na čase se tuto lahůdku připravit.

Toto jsou ingredience, které budou potřeba

Aby se recept povedl, bude třeba mít po ruce ty pravé ingredience. O jaké se jedná? Podívejte se na jejich soupis. Začneme těmi, které budete potřebovat na takzvané strouhance. Čína v bramboráku se bez nich neobejde. Nachystejte si:

  • Brambory
  • Vejce
  • Hladkou mouku
  • Majoránku
  • Sůl

Dále budete potřebovat ingredience na samotnou náplň. Čína jako pokrm, jak jí říkáme je unikátní v tom, že se do ní dá vhodit doslova cokoliv. Pokud nemáte inspiraci, držte se našeho receptu a surovin, které jsou v něm uvedeny. Jedná se o tyto:

  • Kuřecí maso
  • Cibule
  • Česnek
  • Kukuřice
  • Kečup
  • Sůl a pepř

Dále už bude potřeba jenom ingredience poslední, která je v podstatě doplňkem tohoto receptu. Jedná se o strouhaný sýr, kterým váš hotový výtvor posypete. Co je třeba tedy víte a můžete se pustit do práce.

Začněte bramborákem

Ten je v podstatě klasické jídlo, a tak musíme říci, že jeho přípravu určitě znáte. Staří nastrouhat brambory, smíchat s ostatními ingrediencemi a vytvořit hmotu, kterou následně budete postupně dávkovat na pánev s rozpáleným olejem. Smažte z obou stran, aby byly bramboráky dokonale křupavé.

Čína je také jednoduchá

Jak na ni? Základem bude maso. To nakrájejte na malé kousky, ochuťte a můžete vhodit do pánve, kde ho budete restovat. Následně se přidají zbývající suroviny. Eventuálně lze přidat i trochu vody. Chvíli duste, aby byly jednotlivé suroviny měkké. Poté máte hotovo.

Do bramboráku a můžete servírovat

Finalizace už je hračkou. Jako první je třeba vzít bramborák, na který nanesete odpovídající množství kuřecí směsi. Následně posypete strouhaným sýrem a překlopíte zbytek bramborové placky. A je hotovo. Nyní už stačí jenom zakrojit a ochutnat. Čína v bramboráku nemá chybu, souhlasíte?

Sdílejte článek