Čínské zelí je jednoznačně to nejkřupavější a chuťově nejlepší! Vyzkoušejte tento recept na úžasný Pekingský salát!

Pekingské zelí, známé také jako „petsease“, je původem z Číny, první písemná zmínka o něm pochází již z 5. století.

Ze všech druhů zelí je pekingské to nejlepší. Lékaři doporučují, aby bylo zařazeno do stravy diabetiků a pacientů trpících srdečními chorobami.

Je bohatý v celulóze, a tak by mělo být pekingské zelí na stole u všech lidí, kteří mají žaludeční a střevní problémy.

Čtěte také: Žárlivost podle znamení zvěrokruhu! Které znamení žárlí nejvíce?

Tato zdravá zelenina, bohatá na živiny, je jedním z nejlepších způsobů prevence avitaminózy, včetně jara, kdy mnoho jiných přírodních darů již bohužel ztrácí užitečné kvality.

Saláty s pekingským zelím jsou poměrně jednoduché a mohou se lišit ve složení a kalorickém obsahu. Příprava jídel z této zeleniny je ale potěšením. Má jemnou, ne výraznou chuť, kterou můžete kombinovat s velkou řadou produktů.

Dnes Vám povíme recept na salát z pekingského zelí a mrkve s černým kmínem, který bude dobrým doplňkem hlavního chodu. Křupavé zelí a mrkev jsou dokonale zkombinovány s tvrdým sýrem a špetkou černého kmínu, což salátu dodává pikantní a zvláštní chuť.

Pekingské zelí s mrkví a sýrem

Co budete potřebovat?

  • 200 g čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 30 g strouhaného sýra
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 ČL omáčky z granátového jablka
  • černý kmín a sůl podle chuti

Jak na to?

  1. Zelí nakrájejte a vložte do misky na salát.
  2. Umytou a oloupanou mrkev si nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte do zelí.
  3. Přidejte strouhaný sýr, černý kmín a trochu soli.
  4. Salát dochuťte olivovým olejem a omáčkou z granátového jablka. Vše důkladně promíchejte.

Dobrou chuť přejeme!