Pekingské zelí, známé také jako „petsease“, je původem z Číny, první písemná zmínka o něm pochází již z 5. století.
Ze všech druhů zelí je pekingské to nejlepší. Lékaři doporučují, aby bylo zařazeno do stravy diabetiků a pacientů trpících srdečními chorobami.
Je bohatý v celulóze, a tak by mělo být pekingské zelí na stole u všech lidí, kteří mají žaludeční a střevní problémy.
Čtěte také: Žárlivost podle znamení zvěrokruhu! Které znamení žárlí nejvíce?
Tato zdravá zelenina, bohatá na živiny, je jedním z nejlepších způsobů prevence avitaminózy, včetně jara, kdy mnoho jiných přírodních darů již bohužel ztrácí užitečné kvality.
Saláty s pekingským zelím jsou poměrně jednoduché a mohou se lišit ve složení a kalorickém obsahu. Příprava jídel z této zeleniny je ale potěšením. Má jemnou, ne výraznou chuť, kterou můžete kombinovat s velkou řadou produktů.
Dnes Vám povíme recept na salát z pekingského zelí a mrkve s černým kmínem, který bude dobrým doplňkem hlavního chodu. Křupavé zelí a mrkev jsou dokonale zkombinovány s tvrdým sýrem a špetkou černého kmínu, což salátu dodává pikantní a zvláštní chuť.
Pekingské zelí s mrkví a sýrem
Co budete potřebovat?
- 200 g čínského zelí
- 1 mrkev
- 30 g strouhaného sýra
- 3 PL olivového oleje
- 1 ČL omáčky z granátového jablka
- černý kmín a sůl podle chuti
Jak na to?
- Zelí nakrájejte a vložte do misky na salát.
- Umytou a oloupanou mrkev si nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte do zelí.
- Přidejte strouhaný sýr, černý kmín a trochu soli.
- Salát dochuťte olivovým olejem a omáčkou z granátového jablka. Vše důkladně promíchejte.
Dobrou chuť přejeme!