Citróny jsem nařezala, naplnila solí a dala do skleněného poháru. Po pár dnech vznikla ta nejlepší zálivka do salátu, jakou jste kdy chutnali!

Nakládané citrony, je něco, co pochází ze středomořské kuchyně, ale věřím, že to oceníte i Vy. Ti, kteří si nemohou dovolit drahé dovolené u moře, či ochutnávání tradiční kuchyně té které země, ti si mohou tuto chuťovku připravit i doma. Základem je koupit opravdu kvalitní citrony nejlépe v bio kvalitě. Pokud milujete saláty, lahodné přílohy, toto je recept pro Vás. Existují dvě varianty jak se do tohoto receptu pustit. Buď použijete i nějaké to koření, nebo si vystačíte i bez něho. Je to jen a jen na Vás.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • 8 citronů v bio kvalitě
  • 150 gramů mořské soli
  • 3/4 lžičky kardamomu
  • 3 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky fenyklových semínek
  • 1 bobkový list

Jak na to?

Citrony si nejdříve důkladně omyjeme a uděláme do nich dva podélné zářezy tak, abychom je úplně nepřekrojili.

Každý citrón následně naplníme kopcovitou lžící soli. Citrony vložíme do skleněné nádoby, kterou jsme si předtím sterilizovali.

Čtěte také: Šťavnaté maso, listové těsto a švestky: Zajímavá kombinace a ještě zajímavější chuť! To musíte zkrátka ochutnat!

Přidáme sůl, která nám zůstala a všechno ostatní koření. Pokud chcete jen citrony naložené se solí, koření nepřidávejte.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Víčko dobře utěsněte a nádobu dejte do tmavé místnosti, kde je pokojová teplota. Po 3 dnech nádobu otevřeme a dobře citrony stlačíme, tak aby je šťáva zcela zakryla. Pohár necháme v tmavé místnosti další měsíc. Takovou fantastickou šťávu můžete pak přidávat do různých jídel, nejlepší je však do letních fresh salátů, bez kterých se v létě neumíme obejít. Dobrou chuť.