Co je toto za dezert? Používá se pro něho název nejrychlejší dort na světě. Pokud vás honí mlsná a nechcete být v kuchyni dlouhé hodiny, zkuste ho. Potřebujete jahody, několik dalších ingrediencí a správný postup

Že musí být pečení koláče složité a komplikované? To rozhodně ne. Může se jednat i o velmi snadný postup. Stačí, když víte, co si upečete. V tomto případě má daný recept přezdívku nejrychlejší dort na světě. Jedná se o velmi zajímavý francouzský koláč, který je famózní chuti. Navíc jsou u něho možné četné obměny založené na různých ingrediencích v podobě ovoce. My vám ho představíme s jahodami, ale když v budoucnu použijete i ovoce jiné, není to absolutně žádný problém.

Toto je seznam ingrediencí

Francie je známou kolébkou gastronomie a tak je jasné, že cokoliv z této země přijde, tak je to velmi chutné. Tento francouzský koláč je toho jasným důkazem. A že není potřeba mnoho ingrediencí, to dokazuje i jejich soupis. Potřebovat budete:

  • 500 g jahod
  • 100 g mouky
  • 60 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • 2 vejce

Začíná se přípravou jednoduchého těsta

To opravdu není nijak komplikované, jelikož jeho základem je samozřejmě mouka, ke které se přidá primárně mléko a vše se dobře rozmíchá. Když je hotovo, přidají se vajíčka a opět dojde k rozmíchání. Potom se přidá další složka, kterou je rozpuštění máslo. A opět dokonale zamíchat. K tomu je možné využít také šlehač, ale i klasickou ruční metlu. V tu chvíli je těsto hotové a je možné odložit ho stranou.

Čtěte také: Mají vaše děti rády zebry? Překvapte je skvělým zebrovým dezertem! Kombinace bílé a černé bude na talíři skvěle vypadat. A chuť? Ještě zajímavější

Připravte si také jahody

Jejich příprava není nijak složitá, jelikož základem je jenom vytáhnout zelené stonky a dále už jenom jahody umýt. Rozhodně není nutné je krájet, protože na tento recept se používají celé. Jak jsme zmínili v samotném úvodu našeho receptu, nemusí se jednat nutně jenom o jahody, které použijete. Pokud chcete, není problémem zkusit také další druhy ovoce, které v tomto koláči bude také skvěle chutnat.

Nalijte do formy a dejte upéct

Co je finální fáze přípravy? Stačí dát jahody na dno dortové formy a potom už stačí vše zalít hotovým tekutým těstem. V tu chvíli už je dobré mít připravenou rozehřátou troubu. Ideální teplota je 200 stupňů Celsia. Po danou dobu se dezert peče zhruba 20 minut. Následně troubu vypněte, ale koláč v ní ještě nechte pár desítek minut takzvaně dojít. Potom vyndejte, nechte vystydnout, nakrájejte a můžete podávat. Ideálně pocukrovaný moučkovým cukrem, ale nutnost to zcela určitě není.