Co se stane, když dáte dohromady recept na Tiramisu a bábovku? Tato pochoutka, která bude oblíbeným dezertem nejenom k nedělní kávě

Jsou dezerty, které jsou všem velmi dobře známé. Pokud začneme variantou číslo jedna, kterou je dezert klasický, tak mluvíme o bábovce. Jenom těžko bychom našli někoho, kdo by tuto osvědčenou volbu neznal. Potom je tu ještě varianta další, kterou je moderní Tiramisu. I to se dnes dostalo do jasného popředí a sklízí úspěchy a pochvaly kde to jenom jde. A co se stane, když se jeden dezert bude inspirovat od druhého? Skvělá pochoutka, kterou si zamiluje každý.

Jaké ingredience budete na tuto speciální pochoutku potřebovat?

Nazvěme si tento dezert jako bábovka Tiramisu. A na základě toho pokračujme v tom, co vše je na ní potřeba a jaké konkrétní suroviny si připravit. Kladem je, že jsou poměrně jednoduché a u toho, kdo peče pravidelně, jsou takové, které najde doma. Je třeba:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 200 gramů cukru
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 50 mililitrů oleje
  • 20 gramů kakaa
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky instantní kávy

Základem je vaječná směs

První krok spojený s přípravou těsta spočívá ve využití vajec. A to tak, že vyšleháte vejce, ke kterým se přidá cukr. Zde neuděláte chybu, pokud na to využijete mixér, který odvede svou práci rychle, spolehlivě a také bez námahy. Mezi tím, co se vejce šlehají, si můžete udělat kávu. Nikoliv pro sebe, ale právě jako součást tohoto dezertu. Zde je inspirace z Tiramisu jasně patrná. Vezmete 2 lžičky instantní kávy a zalijete je trochou horké vody. Cílem je vytvořit kávu, která bude opravdu velmi silná.

Čtěte také: Vychutnejte si nadýchané jogurtové šišky na způsob smažených koblížků! Jsou rychlé a vynikající!

Pokračujte přípravou těsta

Jsou vejce dokonale vyšlehané? Potom je ta pravá chvíle právě na přípravu chutného těsta. A to tak, že do vajec nejprve vmícháte olej a následně také smetanu. Opět je třeba myslet na důkladné promíchávání, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Směs je aktuálně velmi řídká, což se hned eliminuje tím, že se do ní přidá mouka. Než se tak stane, tak je třeba mouku smíchat s kypřícím práškem, který následně odvede svou velkou roli, pokud jde o nakynutí těsta. Vše je opět třeba náležitě zpracovat, aby bylo těsto hladké a aby nemělo hrudky a mělo také dokonalou konzistenci.

Těsto rozdělte na dva díly

Chceme, aby dezert nejenom skvěle chutnal, ale také aby dokonale vypadat. Proto je třeba si těsto rozdělit hned na dva díly. A to tak, že jednu polovinu dáte stranou a druhou budete dále používat. Je třeba v ní rozmíchat nejprve kakao a poté také kávu. Když je hotovo, jsou obě dvě části připraveny k výslednému použití.

Nalijte do formy a vytvořte vzor

Nejprve je třeba formu na bábovku náležitě připravit. A to tak, že ji vymažete kvalitním máslem a následně také vysypete cukrem. Když máte hotovo, tak můžete začít s tím, že do formy nejprve nalijete první část těsta, a to tu světlou. Když je ve formě, tak přiléváte druhou část, tedy směs tmavou. Jakmile jsou obě na svém místě, vezměte si do ruky špejli a snažte se obě varianty opatrně propojit tak, aby vznikl poměrně zajímavý vzor. Po upečení tak bude struktura velmi lahodit oku.

Pečení je snadné

Následný krok už je velmi jednoduchý, jelikož stačí vložit formu s těstem do trouby. Tu před tím předehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia. Formu vložte do prostřední části a nechte péct po dobu zhruba 40 minut. Následně už formu vyndejte, nechte chvíli odpočinou a poté Tiramisu bábovku velmi opatrně vyklopte z formy. Potom je třeba nechat ji vychladnout důkladně a následně ji už můžete nakrájet a podávat. Samozřejmě posypanou moučkovým cukrem, jak jste zvyklí.