Co se stane Vašemu tělu, když začnete jíst ovesné vločky každý den? Zde je odpověď

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, říká se. Jak otřepané, že? Nicméně, odborníci na výživu a lékaři nepřestávají doporučovat ráno ovesné vločky ke snídani. A víte, opravdu to funguje! Například to může pomoci snížit riziko vzniku srdečních onemocnění.

Dnes bychom Vám proto rádi představili 8 důvodů, proč byste každý den měli jíst ovesné vločky.

Oves by měla být vysoce kvalitní, šetrná k životnímu prostředí a bez nečistot a cizích částic. Chcete-li diverzifikovat chuť ovesné kaše, přidejte do směsi čerstvé ovoce, ořechy, skořici, smetanu, nebo nízkotučný jogurt.

Čtěte také: Pijete mnoho různorodých nápojů? Zkuste na ně na delší dobu zapomenout a nahradit je jenom běžnou vodou. Budete překvapeni, co se stane s vaším tělem a jaký vliv to na něj bude mít

1. Získáte lepší pokožku.

Ovesné vločky jsou ideální pro léčbu zánětlivých stavů, jako je ekzém nebo podráždění, a také podporují zdravou kůži.

Jedinečné vlastnosti ovesných vloček jsou důsledkem přítomnosti širokého spektra vitamínů a stopových prvků v jejich složení. Zinek pomáhá očistit kůži a odstraňovat toxiny a další škodlivé látky. Účinně také zúžuje póry a má omlazující účinky. Železo je jedním z nejdůležitějších prvků výživy a saturace vlhkosti v kožních buňkách. Mangan odstraňuje otoky a záněty a také podporuje rychlé hojení kůže po zranění, modřinách, popáleninách a dalších mikroúnětech. Horčík normalizuje krevní oběh a poskytuje výraznou obnovu kožních buněk.

2. Vaše svaly dostanou více bílkovin.

Jedna porce nebo-li 8 PL ovsených vloček dodává Vašemu tělu 15 % doporučeného denního množství bílkovin. Nezapomínejte na vitamín E, antioxidanty a glutamin, které pomáhají regenerovat svalová vlákna rychleji.

3. Vysoká hladina antioxidantů.

Oves je bohatá na antioxidanty – jeden z nich je Avenanthramides – který pomáhá se svěděním, záněty a krevním tlakem. Oves obsahuje také beta-glukan, který snižuje hladinu cukru v krvi. Účinky ovesných vloček se zvyšují s přítomností vitamínu C. Není úplně náhodné, že snídaně kombinuje pomerančový džus s ovesnou kaší.

4. Budete plní energie.

Ovesné vločky jsou bohaté na sacharidy a poskytují více energie tělu. Doporučujeme konzumovat mírně suché ovesné vločky, protože se budete cítit spokojeně po delší dobu a vyhýbat se potřebě dalších potravin.

5. Zhubnete.

Denní konzumace ovesných vloček pomáhá zlepšit metabolismus, urychluje úbytek hmotnosti. Snídaně na bázi ovesných vloček Vám po dlouhou dobu umožňuje vyhnout se nadměrnému příjmu kalorií.

Pomalé sacharidy obsažené v ovesných vloček umožňují regulovat chuť k jídlu a úzkost, a udržovat normální hladinu cukru v krvi. Živiny v nich nejenom urychlují Váš metabolismus, ale také zabraňují hromadění tuků a toxinů v těle, a zabraňují přejídání.

6. Hladiny cholesterolu se sníží.

Oves obsahuje vlákninu zvanou beta-glukan, která pomáhá snížit hladinu cholesterolu v těle.

Vzhledem k přítomnosti kyseliny linolové a rozpustné vláknině ovesné vločky pomáhají snižovat hladinu triglyceridů a špatného cholesterolu v krvi. Tyto živiny „čistí“ zbytky tuku ze stěn tepen a chrání Vaše tělo před rozvojem takových závažných onemocnění, jako je ateroskleróza, srdeční infarkt a mrtvice.

7. Snížte riziko srdečních onemocnění.

Oves je bohatá na dobré zdravé tuky a podporuje srdce a oběhový systém. Díky antioxidantům přítomným v ovesných vločkách se snižuje pravděpodobnost poškození stěn cév volnými radikály („lepení“).

8. Zbavíte se zažívacích problémů.

Odborníci doporučují jíst denně 25 až 35 gramů ovesných vloček, protože jsou ideální pro dobré trávení. Jen malá část ovesných vloček obsahuje 1/5 doporučeného denního příjmu vlákniny.

To je důvod, proč jsou ovesné vločky ideální součástí Vašeho jídelníčku, nemluvě o tom, že vláknina Vám pomůže udržet správné fungování Vašich střev.

Jíte oves každý den? Měli byste začít, má ohromné přínosy pro Vaše celkové zdraví!

Znáte nějaké další superpotraviny? Podělte se o své zkušenosti níže v komentářích!