Příroda má pro nás k dispozici všechny živiny, vitamíny a minerály, které lidské tělo potřebuje. Musíte jen vědět, jak je z ní dostat. Hodně lidí v dnešní době miluje avokádo, protože se jedná o zdroj zdravých tuků. Bohužel většina lidí vyhazuje pecku, která se skrývá uprostřed každého plodu. Dělat to ovšem nemusíte. Místo toho z ní dostaňte všechny živiny, které se v pecce skrývají.
Proč avokádovou pecku nevyhazovat?
Avokádová pecka je velmi bohatá na antioxidanty, vlákninu a mnoho živin. To je hlavní důvod, proč byste ji neměli vyhazovat. Všechny tyto látky z ní můžete velmi jednoduše dostat a využít je pro své zdraví. Můžete totiž posílit své srdce, imunitní a trávicí systém. Každý, kdo konzumuje avokádo by měl zvážit také použití jejich pecek. Neuvěříte, jak jednoduché to je a jak můžete pecku využít. Navíc si ji můžete také zasadit a vypěstovat si vlastní rostlinu.
Extrakce cenných látek
Chcete-li dostat z pecek naprosté maximum, musíte je v první řadě pořádně očistit. Poté ji vložte do kuchyňského robotu, mixéru nebo použijte klasické struhadlo. Z pecky potřebujete získat jemný prášek, se kterým budete následně pracovat. Nemusíte se obávat, protože tímto způsobem nepřijdete o žádné cenné složky a vlastnosti, kvůli kterým všechno děláte. Nezapomeňte prášek skladovat v uzavíratelné nádobě, protože se k němu nesmí dostat vlhkost.
Jak použít získaný prášek?
Prášek z avokádové pecky můžete velmi jednoduše přidat do smoothie, kde o něm nebudete ani vědět a přinese vám zdravotní benefity. Stejně tak vám poslouží při výrobě domácích salátových dresinků nebo ho dokonce můžete přidat na své oblíbené pečivo. Prášek ale nemusíte používat jen v kuchyni. Hodí se také do pleťových masek a peelingů, protože má pozitivní vlastnosti také při péči o pokožku. Antioxidanty z avokádové pecky totiž přispívají k zářivé a zdravé pleti.
Zdroj: all-recipes.servi.tn