Cuketu nakrájela na kolečka a posypala sýrem. Po 30 minutách ji v kuchyni čekalo voňavé překvapení!

Cuketová sezóna není ještě ani v polovině a receptů s touto vynikající zeleninou máme už nespočetně. Není divu. Cuketa se ne nadarmo řadí mezi top potraviny. Je výživná, chutná jemně po másle a je velmi zdravá. Zapékaná cuketová kolečka Vás proto určitě dostanou.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg cukety
  • 1 lžičku pepře
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 ČL soli
  • 100g mozzarelly (nebo parmezánu či obyčejného tvrdého sýra)

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Cukety si nejprve omyjte, osušte a odřízněte konce. Nakrájejte je na silnější plátky, měli by mít alespoň 1,5cm. Nakrájená kolečka cuket vysypte do misky a posolte, aby pustily přebytečnou vodu. Dobře promíchejte a nechte 10 minut odstát.

Mezitím nastrouhejte mozzarellu na jemném struhadle. Pokud nemáte rádi mozzarellu, použijte jakýkoli jiný tvrdší sýr. Podstatné je, aby se dal strouhat. Z toho důvodu se nedoporučují plísňové sýry.

Čtěte také: Jaké technologie sanace zdiva existují?

Slijte z cuketových koleček vodu a naskládejte je do zapékací misky. Posypte cukety kořením a sušeným česnekem. Můžete použít všechny koření, které máte rádi. My používáme jen jednoduché, protože cuketa sama o sobě má vynikající chuť a bylo by škoda ji prorazit něčím aromatičtější.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Cuketu pokapejte olivovým olejem a vše v zapékací misce ještě naposledy dobře zamíchejte. Potom cukety poupravujte tak, aby byly v řadách a posypte je nastrouhaným sýrem.

Cukety dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 40 minut, dozlatova. Jednoduché zapékané cukety chutnají úžasně, když jsou teplé. No věřte, že jimi nepohrdnete, ani když vychladnou.

Přejeme dobrou chuť!