Další výborný recept pro milovníky kuřecího masa. Famózní kuřecí roláda s česnekem, která Vám bude chutnat i za studena!

Výborná kuřecí roláda, která je na plátky přímo dokonalá! Je to vskutku jednoduchý pokrm, který budete mít do hodiny připravený. Chutné a měkoučké masíčko Vás jednoduše očaruje a s tím i celou Vaši rodinu. To Vám zaručujeme!

Co budete potřebovat?

  • 700-800 g kuřecích prsou
  • 150-200 g žampiónů
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 bílky
  • 20 g želatiny
  • sůl a pepř dle chuti
  • červenou papriku
  • koriandr
  • 4 stroužky česneku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Kuřecí prsa si nejprve omyjte a poté je lehce proběhněte skrze mlýnek na maso.
  2. V misce ho následně smíchejte se žampióny nakrájenými nadrobno. Všechno důkladně promíchejte a dle chuti dochuťte. My doporučujeme sůl, pepř, koriandr a trošku červené papriky.
  3. Poté si přidejte 4 stroužky lisovaného česneku, bílky a želatinový prášek. Na závěr byste měli přidat smetanu a vše opět důkladně promíchat.
  4. Teď přijde na řadu vytvoření rolád. Rozložte si tři pečící papíry a do nich vyklopte připravenou kuřecí směs, zarolujte a kvalitně převažte provázkem, jako je zobrazeno níže na obrázku.
  5. Rolky dejte do velkého hrnce, zalejte je vroucí vodou a vařte cca hodinu.
  6. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Poté rolky vyndejte, nechte vychladnout a odložte do ledničky na cca 5-7 hodin.
  7. Podávejte studené, ty jsou nejlepší!

Dobrou chuť!

Čtěte také: Do kuchyně jsem si ušila závěsy přesně podle tohoto jednoduchého návodu. Originální okna mi nyní závidí všechny mé sousedky!