David Hampl
10 dubna, 2020

Máte chuť na něco dobrého? Děti po vás požadují pečivo a nedají vám pokoj? Chcete je potěšit opravdu dobrou houskou, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového? Pak jste na správném místě, protože jsme si pro vás připravili řešení vašeho aktuálního problému. Vyzkoušejte recept na lahodné domácí bulky, které jsou populární na celém světě. Uvidíte, že si je zamilujete a nebudete chtít nikdy jiné. Rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet, protože jeho příprava je snadná a rychlá, tudíž vám nezabere mnoho času a ušetříte i nějakou tu korunu.

Do půl hodiny hotovo

Domácí bulky nebo jiné domácí pečivo je vždy výhrou, protože v obchodě nikdy tak dobré věci nekoupíte. Existují samozřejmě pekárny, kde skvěle pečou a dělají nejrůznější výrobky, nicméně domácí recept je domácí recept. Jistě máte svou oblíbenou pekárnu, kam si chodíte pro pečivo a dobroty. Od dnešního dne už tam možná nebudete muset chodit tak často, protože si skvělé domácí bulky připravíte během půl hodiny doma. Zvládnete to podle receptu, který je uveden níže.

Suroviny a ingredience

Jste-li zvědaví, jak si vytvořit skvělé domácí bulky, resp. bochánky, pak si musíte přečíst seznam potřebných ingrediencí. Pro přípravu je nutné nachystat si následující suroviny a ingredience: 50 g bílé mouky, 2,5 dl vlažného mléka, 2 balíčky sušeného droždí, lžíci cukru, 2 lžičky soli, 1 vejce a 5 g rozpuštěného másla nebo Ramy. Nyní se podíváme na opravdu snadný recept hezky krok za krokem. Výsledek bude stát za to, tomu věřte.

Recept na domácí bochánky

Z ingrediencí si připravte klasickým způsobem těsto. Vejce smíchejte s předehřátým mlékem, máslem, solí a cukrem v míse a míchejte 3 minuty, dokud vám nevznikne pěna. Poté přidejte mouku s kvasinkami a pořádně promíchejte pomocí hnětacího stroje, alespoň 10 minut. Nechte následně těsto odpočívat po dobu 30 minut. Mezitím dejte na pekáč pečící papír a předehřejte troubu na 200 °. Z těsta udělejte několik bochánků a potřete je rozšlehaným vejcem. Dejte péct na 18 minut a poté vytáhněte. Přejeme dobrou a lahodnou chuť.

Sdílejte článek