Co si budeme povídat, není nad to pohostit návštěvu výborným domácím tvarohovým koláčem. Garantujeme Vám, že s tímto recept, díky kterému budete mít nádherně vláčné a nadýchané těsto, svou návštěvu přímo okouzlíte. Co více, radost bude mít i Vaše rodina, která tento výborný tvarohový koláč může mít jak ke snídani, tak k odpolední kávičce.
Co budete potřebovat?
- 5 vajec
- 1 zakysanou smetanu
- 1 šálek krystalového cukru
- 1 šálek polohrubé mouky
- 2 PL másla
- 500 g mascarpone (nebo jemného tvarohu)
- 1 PL hladké mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ovoce dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si vyšlehejte 2 celá vejce a 1/2 šálku cukru.
- Poté přidejte zakysanou smetanu, polohrubu mouku a sódu bikarbónu.
- V malém hrnci si rozpusťte máslo, které poté přidejte ke směsi.
- Následně si vyhněťte těsto, které by mělo být přiměřeně tekuté.
- V druhé misce si připravte mascarpone (jemný tvaroh), 1/2 šálku cukru, vanilkový cukr a zbytek vajec (3).
- Než nalejete těsto do pečící formy, nezapomeňte si ji vymazat máslem a vysypat moukou.
- Když budete plnit pečící formu, myslete na to, že těsto byste měli nalévat po okrajích a tvarohovou směs doprostřed těsta (do středu formy).
- Na závěr navrch naskládejte ovoce, dle Vaší chuti. My doporučujeme např. jahody.
- Pak už jen umístěte pečící formu do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut.
- Než koláč budete chtít vyndat z formy, nechte ho přiměřeně vychladnout.
Dobrou chuť přejeme!