Dnes Vám přinášíme výborný recept na Tvarohový koláč, kterým svou návštěvu jistě potěšíte! Stačí jen jedno kousnutí, to Vám garantujeme!

Co si budeme povídat, není nad to pohostit návštěvu výborným domácím tvarohovým koláčem. Garantujeme Vám, že s tímto recept, díky kterému budete mít nádherně vláčné a nadýchané těsto, svou návštěvu přímo okouzlíte. Co více, radost bude mít i Vaše rodina, která tento výborný tvarohový koláč může mít jak ke snídani, tak k odpolední kávičce.

Co budete potřebovat?

  • 5 vajec
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 2 PL másla
  • 500 g mascarpone (nebo jemného tvarohu)
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ovoce dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si vyšlehejte 2 celá vejce a 1/2 šálku cukru.
  2. Poté přidejte zakysanou smetanu, polohrubu mouku a sódu bikarbónu.
  3. V malém hrnci si rozpusťte máslo, které poté přidejte ke směsi.
  4. Následně si vyhněťte těsto, které by mělo být přiměřeně tekuté.
  5. V druhé misce si připravte mascarpone (jemný tvaroh), 1/2 šálku cukru, vanilkový cukr a zbytek vajec (3).
  6. Než nalejete těsto do pečící formy, nezapomeňte si ji vymazat máslem a vysypat moukou.
  7. Když budete plnit pečící formu, myslete na to, že těsto byste měli nalévat po okrajích a tvarohovou směs doprostřed těsta (do středu formy).
  8. Na závěr navrch naskládejte ovoce, dle Vaší chuti. My doporučujeme např. jahody.
  9. Pak už jen umístěte pečící formu do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut.
  10. Než koláč budete chtít vyndat z formy, nechte ho přiměřeně vychladnout.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Tradiční řecký salát podle původní receptury: Recept pochází od řecké babičky, která ho pro svou rodinu připravuje už více než 50 let!