Dnes Vás určitě potěšíme! Věděli jste, že lidé, kteří pravidelně konzumují čokoládu, mají nižší riziko srdečních onemocnění?

„Lidé, kteří jedí přiměřené množství čokolády denně, mají nižší riziko kardiovaskulárních onemocnění,“ uvedl vedoucí výzkumný pracovník Dr. Phyo Myint a dodal, že „čokoláda, pokud je konzumována v mírném množství, nemá žádné nepříznivé účinky na lidské zdraví“.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Do výzkumu se zapojilo 25 000 lidí. Vědci zkoumali jejich návyky celých 12 let. Během tohoto období trpělo 14 % účastníků srdečními onemocněními a část z nich měla srdeční infarkt.

Výsledky analýzy ukázaly, že lidé, kteří konzumují 100 g čokolády denně, mají až o 14 % nižší riziko vzniku srdečních chorob a až o 23 % nižší riziko srdečního záchvatu. Riziko úmrtí na srdeční onemocnění, infarkt, nebo mrtvici bylo sníženo až o 45 %.

Čtěte také: Zubožený, podvyživený a plný parazitů. Takto vypadal pes, kterého mezi odpadky přivázal jeho majitel. Moc by nezbývalo a zemřel by. V poslední chvíli se objevila pomoc. Kdo ho zachránil?

Čokoláda obsahuje vysoké množství flavonoidů – sloučenin, u kterých bylo prokázáno, že mají protizánětlivé vlastnosti. Ale čokoláda také obsahuje další přísady, které jsou dobré pro naše zdraví, jako je mléko a ořechy. Obsahuje také určitý druh mastných kyselin, které pomáhahí zlepšit celkové zdraví srdce.

Když vědci studovali životní zvyklosti účastníků, uvědomili si, že účastníci, kteří konzumovali denně mírné množství čokolády a byli fyzicky aktivní, měli nižší riziko vzniku cukrovky 2. typu a obezity.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Vědci také zdůraznili, že se není dobré spoléhat pouze na konzumaci čokolády, pokud jde o snížení rizika onemocnění srdce. Čokoláda by měla být pouze součástí vyvážené stravy a vždy by měla být konzumována s mírou!

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!