Do masem plněných knedlíků přidejte tuhle ingredienci. Dokonale změní chuť

Potřebujete vymyslet něco na oběd či večeři? Nenapadá vás nic kloudného a originálního? Sáhněte po osvědčeném receptu přímo z Ukrajiny. Bramborové knedlíky plněné uzeným masem jsou ideálním řešením, které navíc skvělé chutná. Buďte si jistí, že po ochutnání si je zamilujete stejně jako celá vaše rodina. Recept je to velmi snadný a s pomocí následujícího postupu ho zvládne úplně každý. Pojďte si vychutnat tajemství ukrajinské kuchyně.

Ingredience na knedlíky

V každém případě bude na přípravu těchto knedlíků potřeba trochu času. Rozhodně ale v kuchyni nestrávíte celý den, protože recept je snadný a rychlý. Pokud si budete chtít tuto dobrotu připravit, bude třeba si nachystat následující ingredience: 400 g brambor, 325 g mouky, 2 lžíce krupice, 1 vejce a sůl dle chuti. Na náplň do těsta bude potřeba: 250 g drůbežího masa, 1 cibule, 30 ml vody, sůl a pepř dle chuti. Na závěrečnou posypku si nachystejte: 150 g slaniny, 1 cibuli, 1 menší mrkev a 2 lžičky zakysané smetany.

Tajemství ukrajinské kuchyně

Jakmile budete mít vše připraveno, stačí se pustit do práce. Není třeba se obávat dlouhého vaření. V podstatě jen připravíte suroviny a ve správném pořadí je upravíte. Během krátké doby si tak budete moci pochutnat na skvělé pochoutce, která na Ukrajině koluje už dlouhá léta. Ochutnáte tak styl této zajímavé země, jejíž kuchyně je velmi výrazná a spousta lidí ji má v čím dál větší oblibě.

Čtěte také: Vyzkoušejte tuhle ústní vodu. Zbáví vás plaku už za jednu minutu.

Těsto, náplň a posypka

Na začátek je potřeba připravit si bramborové těsto, které je základem. Brambory si pořádně oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Uvařte je v osolené vodě po dobu pár desítek minut, aby byly pěkně měkké. Poté vodu slijte a brambory nechte vychladnout. Následně z nich vytvořte pomocí šťouchadla jemné pyré. Do pyré přidejte vajíčko, krupici, mouku a v případě potřeby také sůl. Těsto zpracujte tak, aby se minimálně lepilo na ruce. Poté jej nechte alespoň půl hodiny odpočívat.

Mezitím namelte maso v mlýnku a přidejte k němu najemno nakrájenou cibuli se solí a pepřem. Přidejte také trochu ledové vody a pořádně promíchejte.

Z placky koule

Vytvořte z těsta kulatou placku a do jejího středu vložte náplň. Okraje těsta přehněte, čímž vytvoříte kulatý knedlík. V ruce ho dolaďte a odložte stranou. Takhle postupujte, dokud nespotřebujete veškerou náplň a těsto. Nyní vložte knedlíky do osolené vařící vody a vařte je asi 10 minut. Na talíři je posypejte připravenou posypkou, kterou si připravíte mezitím na pánvi. Servírujte na talíři se dvěma lžicemi zakysané smetany a několika lžicemi posypky. Přejeme vám dobrou chuť.